Ufarlig skolefest

Brittany Snow spiller Donna med imponerende fravær af talent og entusiasme.
Foto: Sony Pictures

Ufarlig skolefest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ublodig, usexet og uinteressant. Tam genindspilning af 80'er-gyser er hverken hårrejsende eller væmmelig

"Prom Night"

Genindspilninger er ikke nødvendigvis dårlige. Men hører man til dem, der som undertegnede holdt af 80'ernes grusomme bølge af såkaldte slasher-film, er der absolut ingen grund til at spilde sine gyserlommepenge på Nelson McCormicks remake af Paul Lynchs "Blodig midnat" med Jamie Lee Curtis. "Prom Night" er en blandt mange af tidens genindspilninger af semiklassiske splattergysere, men ud over, at de begge foregår til en afslutningsfest for gymnasieelever har de absolut intet til fælles.

Centralt for originalen var en klikes sorte hemmelighed og en række bestialske mord, der sandsynligvis havde tråde til fortiden. Genindspilningen har intet mysterium. Vi ved fra den første scene, hvem bøhmanden er og hvad han vil: En af skolens lærere (Johnathon Schaech) har en usund fascination af teenageren Donna (en rolle, som Brittany Snow spiller med et imponerende fravær af talent og entusiasme) og slagter under et kidnapningsforsøg hendes familie.

Psykopaten låses af vejen, men tre år senere, et par aftener før skolens afslutningsfest, slipper morderen ud fra galeanstalten, og det er blot et spørgsmål om tid, før han skærer sig vej gennem Donna og vennerne. Politiet er på sporet af ham, men gør de sig den ulejlighed at tjekke det værelse, som Donna og vennerne har fået på hotellet, hvor festen afholdes? Nej. Et afsindigt bodycount følger, men alligevel indeholder "Prom Night" relativt få blodstænk og endnu færre effektive chokøjeblikke.

Dybt udtrådt

Det antydes flere gange undervejs, at traumet har givet vores heltinde clairvoyante evner, men heller ikke denne del af historien udforskes tilfredsstillende. Hatten af for manuskriptforfatter J.S. Cardone og instruktøren for deres insisteren på at ville fortælle dette dybt udtrådte scenarium på deres egen måde og uden tidens trendy overforbrug af grusomme specialeffekter, men når man nu har en ganske fin, lille originaludgave, som de færreste af nutidens teenagers sikkert har set, hvorfor så ikke bare lave en genindspilning, som kopierer originalen? Den var i det mindste ikke fornærmende mod publikums intelligens.

Desværre. "Prom Night" gør tingene på sin egen, enkle og uinteressante facon og glider i forsøget i blodpølen uden den mindste chance for at komme til hægterne igen.

"Prom Night", amerikansk, 88 minutter, tilladt over 15 år.

Premiere fredag i Biocity, Odense.

Ufarlig skolefest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce