Udstilling på vrangen

Long Haul-udstillingen er to montrer, som betragtes udefra. Projektet, som er støttet af Statens Kunstfond viser gennem halvandet år fem forskellige udstillinger. PR-foto

Udstilling på vrangen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

At skulptur-udstillingen "Long Haul" (langt træk) er resultatet af flere års samtale de to kunstnere imellem, er ikke overraskende. Faktisk vil jeg påstå, at Benedikte Bjerre og makkeren Sebastian Hedevang har talt deres intentioner i stykker med så flommede ord som i PR-sætningen: Montrene demonstrerer vareobjektets status som begærsobjekt ved at lade farve, rum og lys spille sammen med objekternes form og funktion. I montrene udstilles ready-mades, der er konkrete backstage-redskaber til opretholdelse af begærsdannelse.

Men nysgerrigheden er dog vakt, så oplevelsen bliver et must see. Dog et skuffende must see, hvor man som publikum kunne have ønsket, at de to havde samtalet lidt mindre, været knap så proces-orienterede og havde koncentreret sig mere om at give det færdige resultat kunstnerisk substans.

Udgangspunktet for kunstnerduoen er at vise montrer i montrer fyldt med de eksisterende effekter, ready-mades, hvis oprindelige formål er at hjælpe og støtte andre mere glamourøse artefakter. Som en brystprotese. Et stativ til kasket-vask. Flade ballerinaer.

Umiddelbart er emnet interessant, og der kunne nævnes mange ting, der kunne have været udstillet: Det nylon, som bruges til parykker, indmaden af et korset etc. etc.

Som kunst savner jeg imidlertid en mere overbevisende bearbejdning end blot at vise effekterne i (bevidst) primitive montrer.

Udstillingsstedet "du.al", Frederiksøen 1 B, Svendborg

Kunstnerne Benedikte Bjerre og Sebastian Hedevang står bag udstillingen Long Haul i to 13 kubikmeter montrer, der kan ses døgnet rundt til 30. november

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond

Udstilling på vrangen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce