Udskældt dirigent ikke velkommen i Odense

Odense Symfoniorkester er bestemt ikke glade for samarbejdet med den brasilianske dirigent Roberto Minczuk, der har skabt kaotiske forhold for musikerne i The Brazilian Symphony Orchestra. Foto: Kim Rune
Foto: Kim Rune

Udskældt dirigent ikke velkommen i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Upopulær brasiliansk dirigent spiller med Odense Symfoniorkester på lørdag, under store protester fra det fynske orkester.

Den upopulære dirigent Roberto Minczuk skal på lørdag spille i samarbejde med Odense Symfoniorkester i forbindelse med Carl Nielsen-festivalen. Et samarbejde, der bestemt ikke vækker glæde hos orkestret. Det skriver jp.dk.

Roberto Minczuk har i sit hjemland Brasilien skabt totalt kaos omkring The Brazilian Symphony Orchestra. Et kaos, der er endt med en verdensomspændende protest mod hans metoder over for musikerne.

På trods af modviljen mod samarbejdet, understreger formanden for orkestret, Philip Sandholdt Andersen, over for jp.dk at der ikke bliver tale om at boykotte dirigenten.

- Nu har vi protesteret og givet udtryk for vores synspunkter. Kontrakten med Roberto Minczuk er indgået for over et år siden, og den overholder vi naturligvis. De den blev indgået, vidste vi ikke noget om de vilkår han byder musikerne i det sydamerikanske symfoniorkester, lyder det fra orkesterformanden.

Fyrede uden forhandling

Grunden til den svigtende popularitet hos den brasilianske dirigent Roberto Minczuk er, at han har forlangt at medlemmerne af The Brazilian Symphony Orchestra skal konkurrere om deres egne stillinger. Uden forhandling har han fyret et stort antal musikere, og er i øjeblikket ved at samle musikere gennem prøver over hele verden.

Den odenseanske protest støttes af Dansk Musiker Forbund, der også opfordrer alle danske musikere til at undlade at tage konfliktramt arbejde i Brasilien.

Udskældt dirigent ikke velkommen i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce