Udelukkelse af Trier overrasker Per Stig


Udelukkelse af Trier overrasker Per Stig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Per Stig kalder Triers udtalelser usympatiske, men understreger, at filmen og ikke von Trier er til bedømmelse

Det kommer bag på kulturminister Per Stig Møller (K), at bestyrelsen for filmfestivalen i Cannes har besluttet at udelukke instruktøren Lars von Trier for resten af dette års festival.

- Jeg er overrasket over festivalens beslutning, for meldingen var i går, at man havde taget von Triers undskyldning til efterretning, siger kulturministeren i en pressemeddelelse.

- Men det er naturligvis festivalens suveræne beslutning, hvem den vil se eller ej. Det kan jeg ikke blande mig i, tilføjer Per Stig Møller.

Ministeren fik Lars von Triers kontroversielle udtalelser refereret, da han gæstede festivalen tirsdag og onsdag.

- Det var både ukloge og usympatiske udtalelser, som von Trier kom med. Når det er sagt, er det ikke von Trier selv, men hans film, som er til kunstnerisk bedømmelse i Cannes, siger Per Stig Møller.

Han udtrykker håbet om, at den danske instruktørs særegne og nyskabende film fortsat vil gøre sig godt "både hos juryen i Cannes og i resten af verden".

Den danske kulturminister var selv til stede ved den officielle verdenspremiere på von Triers "Melancholia" sent onsdag aften.

Her fyldte 2000 mennesker den største sal i festivalpalæet. Ifølge andre gæster, som Ritzau har talt med, modtog publikum filmen med stort og hjerteligt bifald.

Med andre ord var der ikke i dette forum nogen negativ reaktion at spore efter von Triers udtalelser tidligere på dagen.

Udelukkelse af Trier overrasker Per Stig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce