Uddrag fra bogen


Uddrag fra bogen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egeskovs gartner Kasper Nielsen befinder sig over hvælvingerne i Hesselager Kirke:

"Langsomt bukkede Kasper sig helt ned igen og gravede videre med sine bare, snavsede hænder.

De stødte på noget. Det er vel bare endnu en ituslået mursten. Tankerne tvang ham konstant til langsomt og forsigtigt at fortsætte.

Han løftede næsten kærligt den støvede mørtel, lidt ad gangen. Det tog tid på denne nænsomme måde at nå bare det lille stykke ned, som var nødvendigt. Det var ikke den slags gravearbejde, han som gartner var vant til.

I halvmørket anede han en farvenuance i det murstensfyldte støvlag. Hans fingre fik fat i en genstand, som adskilte sig fra omgivelserne. Han holdt inde et kort øjeblik. Hjertet bankede hurtigere end normalt. Han glemte at hoste.

"Skrinet", hviskede han.(...) Han stod sammenkrøbet på et mørkt beskidt kirkeloft med et gammelt skrin i sine hænder. Det er altså her lige bag Træskomalerens rødfarvede labyrint, at de oprørske bønder har gemt deres bytte. En triumferende tanke, som gav ekko under hans hjerneskal.

Jeg har løst labyrintens gåde. Tankerne boblede frem i ham. De gamle bønder, der dyrkede jorden, har ikke gravet skrinet ned, men hensat det i Guds hus. Det er genialt (...)"

Uddrag fra bogen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce