Tv i selvsving


Tv i selvsving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flodbølgekatastrofen i Sydøstasien er alvorlig og grusom. Så grusom, at næppe én dansker ikke har fundet pungen frem for at støtte redningsarbejdet og den efterfølgende genopbygning.

I morgen lørdag bliver der så en ekstra mulighed for at støtte ofrene, når "Store indsamlingsdag" tager sin begyndelse med massiv tv-dækning fra de to landsdækkende tv-stationer, der sender dagen lang.

Håbet er naturligvis, at stor mediebevågenhed vil stimulere danskernes lyst til at putte penge i raslebøsserne.

Og det er der for så vidt ikke noget galt i. Der hvor det rabler for tv-stationerne, og specielt TV2, er at indsamlingsdagen tilsyneladende også skal bruges til at promovere stationen selv.

Platte og tåbelige tiltag som "Vind en fodboldkamp mod TV2-Zulu i Parken" eller "Trop op på Københavns Hovedbanegård og få lagt dit horoskop eller bliv håndlæst af eksperterne fra "Den 6. Dans" for 300 kr.", handler åbenlyst ikke om tsunami-ofrene, men om TV2. Nødhjælp reduceret til ren underholdning.

Og "det kan du læse meget mere om på www.tv2.dk", som stationens nyhedsoplæsere ustandselig meddeler. Og her kan du også finde det mest usmagelige katastrofepåfund overhovedet. Nemlig muligheden for at tænde et lys for ofrene i Asien. Sid hjemme i computerstolen og send din medfølelse ind på TV2's hjemmeside, lyder opfordringen. Hvor kunstigt kan det blive? Hvor koldt og ligegyldigt?

Den slags selvsmagende og selvpromoverende initiativer, som man kan have en alvorlig mistanke om ikke kun har til formål at hjælpe nødstedte mennesker, men i lige så høj grad at profilere medierne fortjener ingen opmærksomhed, men burde køres igennem marketingsafdelingernes makulatorer.

Jørgen Aagaard er journalist på kulturredaktionen

Tv i selvsving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce