Tung britisk stilforvirring


Tung britisk stilforvirring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bandet The Heavy kan rigtig meget på en scene. Men måske vil de også lidt for meget …

Selv om kvartetten The Heavy går direkte i kødet på publikum med de højoktane numre fra gruppens seneste album ”The House That Dirt Built”, står det hurtigt tydeligt, at en af dens forcer samtidig er en byrde.

Med et sjældent hørt spænd fra neosoul over aggressiv indierock til ska og hiphop med rockelementer kan man ikke klandre The Heavy for at være kedelige. Eller ensporede. De springer ubesværet rundt mellem genrerne, mens man som publikum igen og igen skal omstille sig.

Denne mangfoldighed løfter koncerten til at begynde med, men ender med at trække lidt ned i længden, da man får det indtryk, at bandet vil så meget, at de ikke tør stå ved et simplere udtryk. Eller i det mindste mere fokuseret.

De kunne sagtens have spillet en hel soulkoncert med den afsmittende James Brown-energi og Curtis Mayfield-lyd på ”That Kind of Man”. Den Skunk Anansie-inspirerede og Rage Against The Machine-familiære skrigerock på et fremragende nummer som ”No Time” kunne også sagtens have stået distancen. I stedet blev alt alle afkroge af musikken endevendt, hvilket betød, at bandet mistede det berømte momentum midtvejs.

Vokal blev væk

Forsanger Kelvin Swaby har en mangefacetteret vokal, der på et fornuftigt niveau dækker alt fra hiphop til soul. Men for det første virker den en kende tam torsdag aften, og for det andet står den alt, alt for lavt i det intense lydbillede. Under flere numre virker det som en hæs hvisken, hvilket bestemt ikke er meningen, hvis man lytter på bandets udgivelser. Det virker helt tåbeligt at lade et bands primære instrument drukne på den måde.

Bandet er dog Swaby. Han ejer scenen med sin karisma og ekstravagante optræden. Hvis de øvrige medlemmer gav en brøkdel af samme performance, og blæsersektionen havde været med på scenen i stedet for at være på bånd, kunne The Heavy have været et brag af de helt uforglemmelige. Derfor kan man kun håbe, at de får så meget vind i sejlene under denne promoveringstur, at de vender tilbage med det helt store udstyrsstykke, som man kunne opleve på Late Show med Letterman.

Det fabelagtige nummer ”How You Like Me Now” runder en interessant men humplet affære af. Det er dog helt sikkert, at publikum kunne lide The Heavy mere end halvanden time før.

Posten, torsdag: The Heavy

Tung britisk stilforvirring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce