Trommeslager med forkærlighed for kaos

- Når jeg er færdig med at spille, ville jeg allerhelst kunne beame mig væk fra scenen, siger den 36-årige trommeslager Anders Senderovitz, der har svært ved at tage imod ros. I går blev han kåret til Årets Fynske jazzmusiker.
Foto: Yilmaz Polat

Trommeslager med forkærlighed for kaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SENDEROVITZ: Årets fynske jazzmusiker har lavet teambuilding for børn

Sangene fra Disney-tegnefilmen "Junglebogen" gjorde Anders Senderovitz til jazzmusiker.

- Musikken havde en rytmik og et swing, der fik det til at kilde i min mave, fortæller den 36-årige trommeslager, der i går blev kåret til Årets Fynske Jazzmusiker.

Som barnebarn af Charles Senderovitz, der var koncertmester i Det Kongelige Kapel og Radiosymfoniorkestret, var Anders "fast inventar" ved radioens torsdagskoncerter. En overgang troede han faktisk, at hans også selv skulle være klassisk musiker.

- Jeg gik til marimba hos en klassisk slagtøjslærer, men det varede kun, til jeg hørte ham spille, griner Anders Senderovitz.

Marimbaen blev skiftet ud med trommesæt og stikker, og så begyndte han at spille med andre jazznørder fra Hellerup. I gymnasiet havde han "nogle lade år", hvor han godt nok spillede, men uden at ofre den fornødne energi på det. Men ladheden forsvandt, da han fik Thomas Blachmann som lærer.

- Thomas gav mig den største spand inspiration, og det var ham, der for alvor fik mig i gang.

Tæt på legende

Anders Senderovitz blev uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium, hvor især det femte studieår, diplomåret, var en eventyrlig tid.

- Jeg havde Ed Thigpen som lærer - og det gav altså noget at være på tomandshånd med en jazzlegende, der har spillet med de allerstørste. Når han går over gulvet i sine slippers, swinger det mere, end når mange andre spiller.

Når Foreningen af Fynske Jazzmusikere har valgt Anders Senderovitz til Årets Fynske Jazzmusiker, skyldes det især hans trio med bassisten Kasper Tagel og guitaristen Morten Nordal - det foregående års prismodtagere.

Trioen har spillet sammen siden konservatorietiden og udgav deres første cd i 2002:

- Desværre har vi haft svært ved at følge succesen op, fordi vi som freelancemusikere har travlt med at løse opgaver, som skubber vores egne projekter i baggrunden.

Anders Senderovitz spiller også i et salsaorkester og i sekstetten Jazzengers, som han beskriver, som "en samling ældre herrer, der virkelig kan spille jazz". Som mange andre musikere supplerer han spillejobbene med undervisning. Han dirigerer Bigband 17:48 og underviser på musikskolerne i Tommerup og Assens.

Pedro & Pablo

Ved langt over 100 skolekoncerter har han og percussionisten Per "Cussion" Rasmussen udgjort kokkeparret Pedro & Pablo.

- Vi lavede teambuilding for børn. Vores mission var at lære dem om rytme og rytmik, som er vanvittig underprioriteret i skolernes musikundervisning.

Men Anders Senderovitz er også producer. Sammen med Erik Høirup fra Fat Cat Productions, producerede han en salsapop-duet, der blev nummer to ved det litauiske melodi grand prix.

- Eriks tekniske indsigt og iskolde producer-gen kombineret med min forkærlighed for kaos og sejlende kreativitet udgør et perfekt team, forklarer han.

Anders Senderovitz har også planer om at lave et orkester i sit eget navn.

- Helst en klavertrio som er den konstellation, mange af mine største helte dyrker.

Nok har listen med idoler ændret sig i årenes løb, men han har stadig et blødt punkt for Gene Krupa, Steve Gadd, Billy Higgins og Ed Thigpen, naturligvis.

Selv om Anders Senderovitz har spillet et utal af koncerter, har han stadig svært ved at tage imod ros.

- Når jeg er færdig med at spille, ville jeg allerhelst kunne beame mig væk fra scenen. Jeg ved ikke, om det er indgroet jantelov, blufærdighed eller beskedenhed, der har gjort mig kategorisk selvrevsende, siger han.

Trods den medfødte blufærdighed er Anders Senderovitz utroligt glad for at blive kåret til Årets Fynske Jazzmusiker.

- Det er enormt rart, at nogen sætter pris på, at man findes og blander sig i musikken. Men det sætter også tanker i gang, for måske har jeg brug for sådan et kærligt, men bestemt spark. Hidtil har jeg måske været lidt for inaktiv og ikke vist flaget nok, men nu bekræfter prisen, at "jazzmusiker" er min etiket."Xx"

Xx

Trommeslager med forkærlighed for kaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce