Trier undskylder sine Hitler-udtalelser


Trier undskylder sine Hitler-udtalelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filminstruktøren Lars von Trier undskylder sine Hitler-udtalelser og siger, at han ikke mente det.

Den danske filminstruktør Lars von Trier undskylder sine Hitler-udtalelser ved Cannes Filmfestivalen. Han mener dog, at han er blevet misforstået af festivalens ledelse, der har smidt ham ud af Cannes.

Det siger han ved et pressemøde torsdag eftermiddag, kort efter at festivalens ledelse erklærede Trier for persona non grata i Cannes.

- Jeg er ked af, at jeg er persona non grata for en ting, jeg ikke mente. Hvis jeg skulle blive persona non grata, ville jeg hellere blive det for noget, jeg mente, siger Trier ved pressemødet ifølge Berlingske.

Ved et pressemøde onsdag sagde den danske instruktør, at han kunne forstå Hitler og havde en vis sympati for nazilederen.

Under pressemødet torsdag undskyldte Trier flere gange sine udtalelse og sagde, at de er taget ud af deres sammenhæng.

- Der tale om dansk humor, som stort set kun danskere forstår, siger han og mener, at den form for humor er blevet misforstået af det internationale pressekorps.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Det var virkeligt dumt gjort, og det skete i et helt forkert forum. Jeg tror ikke, det blev misforstået af danske journalister, siger Trier, der indledte pressemøde med at sige til journalisterne, at de bare kunne slå ham, hvis de havde lyst til det, skriver Ekstra Bladet.

Udelukkelsen af Trier betyder ikke, at hans film "Melancholia" er trukket ud af konkurrencen om De Gyldne Palmer. Men Trier må ikke komme nærmere end 100 meter til festivalpalæet.

Udsmidningen af Trier har sandsynligvis ødelagt "Melancholias" chancer for at vinde en pris ved festivalen. Det vurderer Zentropas direktør, Peter Aalbæk Jensen, til jp.dk.

- Det har ødelagt alle chancer for, at vi får De Gyldne Palmer. Det er 100 procent sikkert, siger Aalbæk Jensen.

Trier undskylder sine Hitler-udtalelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce