Tre koncerter på 700 meter


Tre koncerter på 700 meter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONCERTFORM: En kirke, en gårdsplads og en nyopført koncertsal er rammen om tre koncerter på én eftermiddag

Da operasangeren Jesper Buhl for tre år siden overtog formandskabet i FUT, foreningen der arrangerer koncerter med ny dansk musik, var hans kongstanke at skabe en ny, mere uformel koncertform:

- Mange mennesker stejler, bare de hører ordet ny musik. Men man behøver hverken at have læst Kant, Nietzsche eller Schopenhauer for at forstå ny musik. Vores intention er at få den ny musik til at blomstre i andre former, så flere får lyst til at lytte til den, sagde han dengang.

Og FUT har gjort sit til at opbløde koncertformen ved at lade musikere bevæge sig rundt i koncertsalen, mens de spiller, og ved at lægge koncerter i utraditionelle omgivelser som Internationalt Hus og Dalum Landbrugsskole.

På søndag præsenterer FUT sit hidtil mest utraditionelle program - i hvert tilfælde hvad formen angår.

Koncerten eller rettere koncerterne, for der er tre af dem, foregår i Allested, men på tre forskellige lokaliteter.

Den første koncert begynder kl. 14 i Allested Kirke, hvor Jesper Buhl og hans hustru, pianisten Hanne Bramsen, optræder med et broget program, der bl.a. byder på klassisk musik og nyere salmer.

- Og måske et enkelt værk for guitar og orgel, for medlemmer af Ensemble Fyn befinder sig "helt tilfældigt" i området, lokker Hanne Bramsen.

Efter en kort kaffepause på en nærliggende gård fortsætter koncerten på gårdspladsen ved Allestedgård på Allestedgårdsvej 10.

- Her optræder blokfløjtekvartetten Sirena med et familieprogram, som pigerne netop har haft stor succes med i Sverige og Norge, fortæller Hanne Bramsen.

To af værkerne er skrevet specielt til blokfløjtekvartetten, nemlig Hans Gefors' "Sugar Free For My Honey" og Bo Andersens "Rounds And Solos".

Herefter går turen til Hanne Bramsens barndomshjem, det nedlagte mejeri på Allestedgårdsvej 32, hvor hun og Jesper Buhl selv bor. Her har ægteparret indrettet deres egen koncertsal, som officielt bliver taget i brug på søndag.

Ved koncerten, der begynder kl. 17.30, medvirker klarinettisten Bente Stenger Gram, fløjtenisten Lonnie Svilling og guitaristen Jesper Sivebæk samt Bramsen & Buhl.

Hanne Bramsen understreger, at publikum ikke behøver at medbringe travesko, kompas eller overlevelsesudstyr, da der kun er 700 meter fra første til sidste koncertsted.

Tre koncerter på 700 meter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce