Tomatkastning er forbudt


Tomatkastning er forbudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikerne i Odense Symfoniorkester får ikke en blid start efter sommerferien. I løbet af den første arbejdsmåned skal de give ni koncerter. Men modsat resten af året får en række af orkestrets egne musikere lov til at være solister ved koncerterne.

Grøntsagskoncerterne er forlængst blevet et begreb i det odenseanske kulturliv. Ved at lægge koncerterne samtidig med de ugentlige torvedage har Odense Symfoniorkester sikret sig et stort "kundegrundlag". Og for mange er det blevet en ufravigelig tradition at kombinere torvehandel og frokostøl med en lille times klassisk musik.

Repertoiret er sammensat, så både den garvede koncertgænger og den nysgerrige novice er garanteret gode oplevelser.

Og så finder koncerterne sted i en afslappet atmosfære, hvor der hverken bliver set skævt til bugnende indkøbsposer, morgenhår eller camping-habitter.

Faktisk bliver der kun stillet tre krav til publikum: Man må kun komme og gå, når musikken ikke spiller, man skal kunne tie stille, og man må ikke kaste tomater efter musikerne!

Men det er krav, der er lette at honorere, for koncerterne er sammensat af mange korte stykker musik, så koncentrationen bliver ikke sat på alt for hård en prøve. Blandt leverandørerne er Mozart, Haydn, Brahms, Beethoven, Vivaldi, Rossini, Telemann, Schubert, Musorgskij, Ravel, Dvorak og Gershwin.

De fem dirigenter, der deler de ni koncerter, er Dieter Rossberg, Nicolae Moldoveanu, Zsolt Hamar, Benjamin Vary og Jan Wagner, der hermed tager hul på sin sidste sæon som chefdirigent i Odense.

Solister ved koncerterne er fløjtenisten Rune Most, violinisterne Kazimierz Skowronek, Hana Kovac, Jovana Vukusic, Stinus Christensen, Jan Erik Schousboe, Knud Erik Jørgensen og Marina Skuratovskaia samt hornisten Jesper Nordin.

De sidste to Grøntsagskoncerter byder traditionen tro på en præsentation af studerende fra Det Fynske Musikkonservatorium. I år er det pianisten Peter Nørskov Jørgensen og slagtøjsspilleren Mikkel Burchardt, der får chancen for blive akkompagneret af 68 musikere.

For Odense Symfoniorkester er der en sidegevinst ved gratiskoncerterne, for mange af "grøntsagsgæsterne" ender faktisk med at tegne abonnement til en af de "rigtige" koncertrækker.

Sæsonens første Grøntsagskoncert finder sted onsdag 1. august klokken 11.30.

Tomatkastning er forbudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce