To julemarkeder på samme tid

- Det er her på Flakhaven, det skal foregå, siger City­chefen Lone Skjoldaa, der overrasker med et storstilet udspil, som kan sætte Odense på Danmarkskortet som [Bloed retur]juleby nummer ét. Med en moderne udgave af Sct. Knuds julemarked.Citychef Lone Skjoldaa ønsker sig brændende et julemarked i Odense. Ambitionen er at skabe intet mindre end "Danmarks smukkeste juleby". Hun forestiller sig bl.a. at opføre en hyggelig hytteby på Flakhaven.
Foto: Peter Leth-Larsen

To julemarkeder på samme tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense City barsler med spændende jule-udspil på pladserne omkring rådhuset. Citychefen: - Plads til begge julemarkeder.

Odense får endnu et julemarked, og står det til Odense Cityforening, så bliver det Danmarks største.

Flakhaven bliver centrum for den nye markedssatsning, og det er meningen, at det skal udvikle sig på begge sider af rådhuset - både til Klingenberg og til I. Vilh. Werners Plads.

- Vi er i de sidste par år målrettet gået efter at skabe Danmarks smukkest julepyntede bymidte, hvor det gælder opgradering af julebelysning og et superaktivt julemarked, siger Lone Skjoldaa, der er citychef.

- Vi ved skam godt, at der er syv måneder til jul, men vi ved også, at det er vigtigt at være i god tid med tilrettelægning og opbygning af organisationen, der skal stå bag julemarkedet, siger formanden for cityforeningen, Peter Bøgholm.

Foreningens bestyrelse er i færd med at regne på økonomien for at finde ud af, hvordan den skal få det hele til at hænge sammen.

Med rød kjole og nissehuse

Snart ifører Lone Skjoldaa sig rød kjole og nissehue, når hun tager ud og besøger samtlige sine 240 city-medlemmer, én efter én.

Så vil chefen fortælle, hvilke muligheder de forretningsdrivende får for at skabe en helt anderledes julehandel.

Som udgangspunkt kan alle, der vil være med i juleløjerne, leje en af de specielt designede salgshytter, siger citychefen, og det gør hun uanfægtet af, at Odense i forvejen har et veletableret julemarked i H.C. Andersen-kvarteret - et marked, som i år skal foregå over to weekender, nemlig den 28. og 29. november og så igen den 5. og 6. december. Her er konceptet igen "julehygge som på digterens tid".

Juletræet tændes

Odense Cityforening har bevidst valgt at se bort fra dagene 28. og 29. november, fordi det er den weekend, hvor borgmesteren, hvem det end er til den tid, under stor festivitas tænder byens juletræ.

Derimod foregår det efter planen første citymarked også den 5. og 6. december - og så igen fra weekenden 12. og 13. december og derefter hver dag frem til lillejuleaften.

Altså hvad der svarer til to uger med Flakhave-marked.

Og næsten 10 dage flere end H.C. Andersen Julemarkedet ved Lotzes Have, Møntergården og Sortebrødre Torv.

- Det ligner provokation ved juletid?

- Det er der slet ikke tale om, for vi er sikre på, at byens to julemarkeder kan supplere hinanden, siger citychefen.

- Vi vil realisere en drøm om et smukt og hyggeligt julemarked, der vil give endnu et argument for at tage til midtbyen og komme i stemning og gøre en god handel.

Hvad med krisen?

Markedet kan blive et tilløbsstykke, hvis alle planerne realiseres.

- Det er jo krisetider både for butikker og borgere?

- Julen kan ingen tage fra os, men jeg er sikker på, at familien har lyst til at hygge sig på et marked, som det, vi vil lave, selv om krisen skulle kradse. Vi skal nok få bygget et flot marked op - i løbet af de kommende år. Måske bliver jeg klogere, måske har vi set forkert i krystalkuglen. Muligheden skal afprøves. Det fortjener medlemmerne og Odense, der skal være Danmarks juleby nummer ét.

To julemarkeder på samme tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce