Cirkus Dannebrog præsenterer solid cirkuskunst, hvor der er fokus på artisternes formåen uden et stort, forkromet show

Cirkus

Cirkus Dannebrog

Vi begynder med Agnete Louisa Enoch. Cirkusdronningen med øjenvipper så lange, at de kunne kramme en. Og hvor har man dog lyst til at kramme den rødhårede sprechtallmeister, hvis cirkus først blev erklæret konkurs, og nu er oppe igen med turnéstart i Odense.

Det har været hektisk, og det er stadig hektisk, fornemmer man på nogle småkiks undervejs. Men Cirkus Dannebrog byder i år på et program over middel, hvor man har søgt tilbage til rødderne. Med nogle superdygtige luftakrobater, en håndstands-akrobat, en kvindelig elefantdomptør og en klovn, der udfylder sin rolle perfekt.

Om forestillingen

Cirkus Dannebrog, Cirkuspladsen, Christmas Møllersvej, Odense, 26-28/3 kl. 15.

Øvrige Fyn: Skovhaven Bullerup 29/3 [b](aflyst)[/b], Cirkuspladsen, Kerteminde 30/3 kl. 18.30. Banegårds Alleen, Nyborg 31/3 kl. 18.30 og 1/4 kl. 17. Ryttervej, Svendborg 3/4 kl. 15. Lombjergevej, Ringe 5/4 kl. 18.30. Bøgehøjvej, Aarslev 6/4 kl. 18.30. Ellehaven, Tommerup 7/4 kl. 18.30. Søndersø 8/4 kl. 18.30. Gammel Strandvej Middelfart 9-10/4 kl. 15.

Klovnen Charly Carlotto har ellers været fastansat ved Spaniens største cirkus de seneste ni år. Og han er uden tvivl den bedste klovn, jeg har oplevet på dansk jord. I hvert i manegen.

Hvordan han får seks granvoksne mænd fra publikum til at danne en boksering og selv gå i ringen til tonerne af titelmusikken til Rocky-filmene og afslutter kampen til Vangelis's "Chariots of Fire" i slowmotion er hysterisk morsom ikke mindst, fordi han i den grad udstiller hver deltagers karaktertræk.

Trængsel under taget

Fra Brasilien er for første gang hentet The Flying Regio, der udfører et nummer højt oppe under taget med intet mindre end syv luftakrobater heriblandt to fangere. Så det lykkedes at gennemføre et luftnummer med to fangere, der griber hver sin akrobat synkront. Det er sjældent set på disse breddegrader.

Fire af akrobaterne danner Sandro Sisters, som er et af de første numre. I denne udgave dog med en af de mandlige akrobater. Til gengæld retter samtlige små piger ryggen i teltet, da de hører temaet fra Disney-filmen Frost.

Faktisk er de første numre klart de svageste med cykelakrobatiknumret fra Duo Centner og så klovnens første limbonummer, der er set før. Men så bliver det godt, meget godt.

Ikke mindst da den cubanske håndstandsakrobat Armando Arano viser, hvad han kan, mens den kvindelige domptør iklædt hvid svalehalesæt og høje hæle viser, hvad hun kan med to elefanter dekoreret med glimmer.

Af Hanne D. Frette

hda@fyens.dk

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle

Om forestillingen