Til kamp for korset


Til kamp for korset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Crusaders" skildrer det historiske opgør mellem kristendom og islam

Hvis nogen tror, at striden mellem vores kristne civilisation og den islamiske verden er af nyere dato, skulle de læse en historiebog. Eller måske bare købe dette spil. "Crusaders: Thy Kingdom Come" skildrer det første korstog, der blev indledt i 1096 - som reaktion på flere århundreders islamisk ekspansion.

Konstantinopel angribes af tyrkerne, og kristne pilgrimme bliver overfaldet på vej mod Jerusalem, der også er indtaget af muslimer. Så med pavens velsignelse drager Europas riddere ud med sværdet i den ene hånd - og korset i den anden.

Korstogene er et usædvanligt tema for et pc-spil - måske fordi mange er bange for at fornærme de forkerte. Så spillet er et modigt initiativ fra de ungarske udviklere. Og et forfriskende afbræk fra de evindelige genopsætninger af anden verdenskrig.

Du kan styre en af fem europæiske korsriddere, som hver stiller med forskellige enheder. Ved at læse deres optegnelser får du et nyt perspektiv på slagets gang. Det er også muligt at opleve konflikten fra muslimernes synsvinkel.

Før hver mission kan du træne og hyre soldater. De nødvendige guldstykker vindes ved at fuldføre missioner på slagmarken. Så i modsætning til mange andre strategispil skal du ikke bruge tid på at indsamle ressourcer og opbygge en base.

Med mus og tastatur kan du zoome og rotere slagmarken, der vises i nydelig 3D-grafik.Soldaterne er meget detaljerede, men det bryder illusionen, at de har identiske ansigter. Det meste af spillet foregår dog i fugleperspektiv, så skaden er ikke så stor.

Lyden byder på storladen musik og masser af støvletramp, men vi savner nogle råb og rallen. Slagene lyder ikke nær så kaotiske, som de ser ud.

Terrænet spiller en vigtig rolle, hvad enten du gemmer dig i skoven for at arrangere et baghold - eller udnytter et bjerg til at beskyde fjenden oppefra. Valget af formationer er lige så afgørende, når du f.eks. skal beskytte dine mænd mod fjendens pile - eller føre tropperne helskindet gennem en nærkamp.

Fokus er på taktiske opgør med forholdsvis få enheder. Derfor opleves spillet ikke helt så storslået som "Medieval 2: Total War", og historisk spænder det heller ikke lige så vidt. Men man fornemmer tydeligt historiens vingesus, når sværdene klinger mod krumsablerne, mens fanerne med kors og halvmåne blafrer i solnedgangen.
Nærkampene er ofte en rodet forestilling.
Nærkampene er ofte en rodet forestilling.
Man er aldrig i tvivl om, hvem der er hvem.
Man er aldrig i tvivl om, hvem der er hvem.
Det meste af spillet foregår i fugleperspektiv.
Det meste af spillet foregår i fugleperspektiv.

Til kamp for korset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce