Thriller: De blå kuverter


Thriller: De blå kuverter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk forfatterkrimipar kommer med københavnerthriller nummer to uden at levere varen: thriller.

Søren Kierkegaard, Dan Turéll og H.C. Andersen har en fremtrædende rolle i den nyeste roman fra københavnerparret Dennis Albrethsen og Anne Sejrskild, så vi er i fint litterært selskab.

Forfatternes intention er at skrive med hjertet af København som udgangspunkt for deres spændingsbøger, og man behøver ikke noget turistkort over hovedstaden for at følge i deres spor, hvis man har lyst til det. Byens gader bliver minutiøst brugt i en sådan grad, at man som provinsbo kunne ønske sig mindre fokus på de ruter, læseren må følge, når vores hovedpersoner færdes udendørs. Det gør de ofte. Og københavnerne, for den sags skyld, må man vel formode selv har et rimeligt kendskab til deres by.

Vi er i selskab med første binds trekløver, men "Forbrydelsens skygge" kan læses selvstændigt. Bjørn er anerkendt politibetjent, Donna saxofonist ligesom den kvindelige part af forfatterteamet, og Ask arbejder som filminstruktør. En kendt kvindelig tv-vært, der præsenterer vejret på en stor tv-station og derfor på skærmen ses af mange, bliver stalket af en mildt sagt underlig fyr. Han følger hende som en skygge og afleverer til hende sirligt skrevne citater af især de tre førstnævnte klassikere. Alle sammen i fine blå kuverter. Han er dedikeret både over for tv-værten og over for sine litterære forbilleder.

Friskfyragtig

Bogen er lang i sit opløb og er bygget på kapitler, hvor stalkeren i monologer lader os følge sin indre tankegang og fascinationer. Det er kedeligt at komme igennem, men selvfølgelig også en metode til at præsentere ham på.

De tre hovedpersoner nærmer vi os langsomt, hver har problemer at slås med, men sproget er jappende, har en ikke så velpoleret facade, og dialogerne er simple og indimellem for friskfyragtige. Det er dog en bog, der virkelig handler om Bjørn, Donna og Ask, om kærlighed - både den fraværende, den opblomstrende, den nuværende. Og om venskab.

Slutspillet er totalt overgearet, måske som kompensation for den manglende thrillerstemning i de første to tredjedele. Men måske man skulle læse noget Dan Turéll igen, og H.C. Andersens "Skyggen". Det har bogen da givet inspiration til.

Thriller: Dennis Albrethsen og Anne Sejrskild: "Forbrydelsens skygge"

253 sider, Brændpunkt

Thriller: De blå kuverter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce