Syrerockende The Flaming Lips er netop tilføjet til programmet på Heartland Festival, og bandet får følgeskab af den britiske stjernespire Låpsley samt en af Norges mest etablerede stemmer i form af Susanne Sundfør.

- Med tilføjelsen af The Flaming Lips går en drøm i opfyldelse allerede i vores første leveår. Bandet har stået øverst på vores ønskeliste, lige fra de første tanker om Heartland blev delt for mere end tre år siden. Med deres ekstatiske liveshow og legesyge blanding af stadionrock og performancekunst bliver The Flaming Lips uden tvivl en kæmpe oplevelse til sommer. Og så har de jo unægtelig en god håndfuld kæmpehits med i bagagen, siger direktør for Heartland Festival, Ulrik Ørum-Petersen.

Han tilføjer, at festivalen ikke er færdige med at præsentere musiknavne til årets program.

- Vi arbejder videre med programmet og vil tilføje yderligere fire-seks musiknavne i løbet af den kommende måned, siger Ulrik Ørum-Petersen.

Med 33 års repertoire er der få sider af rockens univers, som amerikanske The Flaming Lips ikke har rørt ved. Med vilde liveshows, der igennem årene har indeholdt alt fra alienkostumer og konfetti til helkropsballoner og lysinstallationer, er forsanger Wayne Coyne og resten af bandet blevet associeret med en outreret variation af 60'ernes og 70'ernes psykedeliske rocktradition. Det var med albummet "Yoshimi Battles the Pink Robots", at The Flaming Lips i 2002 opnåede bred anerkendelse. I særdeleshed med sangen "Do You Realize?" markerede The Flaming Lips sig på rockens verdenskort. Inden for det seneste år har bandet særligt gjort sig bemærket med et eksperimentielt samarbejde med popstjernen Miley Cyrus.

Britisk stjerneskud

Med tre førstepladser på den norske hitliste har Susanne Sundfør forlængst forført nordmændene, og hun har gennem de seneste år markeret sig som en af Nordens mest interessante performere. Sidste år udgav hun sit sjette album, "Ten Love Songs", der af anmelderne blev rost til skyerne.

Den kun 19-årige Låpsley er én af Englands mest lovende stjerner. Allerede efter udgivelsen af hendes første ep, "Monday", blev Låpsley booket af radiovært Zane Lowe til Glastonbury Festival i 2014. Herefter skrev hun kontrakt med det anerkendte britiske pladeselskab XL Recordings. I oktober var hendes single "Hurt Me" Ugens Uundgåelige på P3, og i marts 2016 udkom hendes debutalbum, der blev anmeldt til fem stjerner af Gaffa. Låpsley er klassisk skolet og kan spille både obo, guitar og klaver. Trods sine britiske rødder har Holly Lapsley Fletcher valgt å'et i sit navn på grund af en forkærlighed for de skandinaviske lande.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
Caroline Ahlefeldt: Egeskov er den perfekte ramme til en festival

Caroline Ahlefeldt: Egeskov er den perfekte ramme til en festival

1
Musikken i hus: Heartland afslører sidste musiknavn

Musikken i hus: Heartland afslører sidste musiknavn

1
Heartland Festival inviterer også børnene

Heartland Festival inviterer også børnene