Teatermand indstillet til pris

Kasper Wilton - er indstillet til Fyens Stiftstidendes kulturpris Årets Kulturnavn.
Foto: John Fredy

Teatermand indstillet til pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kasper Wilton, Jan Schou og hele Odense Symfoniorkester er blandt de sidste kandidater til Fyens Stiftstidendes kulturpris

Odense Teaters direktør, Kasper Wilton, er blevet indstillet til Fyens Stiftstidendes kulturpris, Årets Kulturnavn.

Wilton, der for to år siden kunne smykke sig med en anden Fyens Stiftstidende-pris - den som Årets Fynbo - er indstillet til prisen af Lejf Esmann Andersen fra Svendborg, der bl.a. skriver i sin indstilling:

- Han er med til at få mange mennesker i teater, fordi han spiller både store og vedkommende stykker, så selv vi på Sydfyn tager til Odense for at gå i teater.

Kulturprisen Årets Kulturnavn skal i år gå til en aktivt udøvende kunstner, der har gjort sit til at løfte det fynske kulturliv. Og det må man vel give Lejf Esmann Andersen ret i, at Kasper Wilton har gjort. Om han så kan betragtes som udøvende kunstner, må priskomitéen, der skal uddele prisen 29. september, finde ud af.

Få hundrede meter fra Odense Teater bor Odense Symfoniorkester - og her kan hele orkestret glæde sig over at være blevet indstillet til prisen. M. Damm fra Glamsbjerg, der har indstillet orkestret, begrunder sin indstilling således:

- De gør så mange mennesker glade.

Orkestrets basbasunist Jesper Rosenkilde er indstillet særskilt af Borghild Andersen fra Odense:

- Han fortæller engageret om de værker, komponister og optrædende, som bliver præsenteret ved deres koncerter. Det betyder meget for os, som først i de senere år har fået tid og lyst til at lytte til klassisk musik. Det giver os et bedre kendskab til den musik, vi bliver præsenteret for, skriver indstilleren.

Også revymanden Jan Schou er indstillet til prisen - af Birthe Kristensen fra Odense:

- Jan Schou er utrolig dygtig, der er udsolgt hver aften (i Rottefælden, red.), fordi han sammen med sine kollegaer gør det festligt og fornøjeligt for publikum, som hver aften får en god og dejlig aften, skriver hun.

Blandt de andre indstillede kandidater til prisen er baryton Micael Castor, skuespiller Arne Lundemann, billedkunstnerne Birgitte Thorlacius, Birgitte Lykke Madsen og Jens Galschiøt, køkkenchef Jean-Louis Lieffroy, forfatter Else Pedersen, bladtegner Hjørdis Plato, operachef Jesper Buhl, rockbandet The Kissaway Trail, musikskoleleder John Rasmussen, galleriejerne Liselotte Honore, Janne Weber og Litten Gervang og sanger Kim Larsen.

Teatermand indstillet til pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce