I to dage i septembr bliver Horsens forvandlet til teaterby for bærn og unge især

Allerede mange år før Horsens begyndte at indforskrive stjerner som Bob Dylan, Poul McCartney, Robbie Williams, Madonna, AC/DC, U2, Metallica, Robbie Williams og David Bowie, var byen i trekantsområdet en kulturby.

Det er 30 år siden lokale teaterfolk fik ideen til en teaterfestival, der i de første år fortrinsvis havde til formål at præsentere børneteater for lokalsamfundet i Brædstrup. Men fra 2001 har Horsens Teaterfestival været på kommunale hænder.

Formålet med festivalen, der i år finder sted fra 18. til 20. september, er at præsentere prisbelønnet, anmelderrost internationalt co-produceret og håndplukket dansk teater - især for børn og unge,

Åbningsforestillingen er lagt i hænderne på performeren Alessandro Sciarroni fra Italien, der opfører enmandsforestillingen "Joseph_Kids".

Blandt de øvrige medvirkede ved festivalen er fynske Teater Kompas med forestillingen "Når det skærer i hjertet", Teater O's "Halbal", De røde Heste & Teater Refleksions "Paradis", Teater2Tusinds "Morfars paradis" og Uppercut Danseteaters "Body Parts".

Se mere på www.horsensteaterfestival.dk