Teaterchef går efter 100.000 solgte billetter


Teaterchef går efter 100.000 solgte billetter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tryllefløjten får premiere i Odense og skal være med til at trække publikum til i tusindvis

Skuespillerne på Odense Teater trak i går i arbejdstøjet efter sommerferien for at øve på Orestien til Store Scene, og teaterchef Kasper Wilton går efter at få 100.000 gæster inden for dørene i denne sæson - lidt færre end sidste sæsons 104.000 publikummer.

Men den sæson endte også 10.000 solgte billetter over budget, og efterårets opsætning af Aischylos klassiske drama i Jokum Rohdes gendigtning giver færre sæder i salen. Her kommer publikum til at sidde på scenen, mens skuespillerne optræder midt i rummet.

- Jeg har kæmpet hårdt for at få 300 pladser til Orestien mod vores sædvanlige 500, men til gengæld har vi flere forestillinger i udbud, fortæller Kasper Wilton.

Flere stjernekunder

Forsalget til abonnenter tegner godt for denne sæson, og ifølge pressechef Morten Kjærgaard er antallet af stjernekunder det næstebedste inden for de seneste fem år.

Publikum kan i dag stille sig i kø efter løssalgsbilletter til første etape af sæsonens program, hvor Tryllefløjten med Den Jyske Opera i teaterchef Kasper Wiltons instruktion formentligt bliver den mest eftertragtede.

- En del gæstespil er udsolgt, men vi forsøger at få dem forlænget. Der er for eksempel 316 på venteliste til "Kabaret for sjov" med Arne Lundemann og Betty Glosted, siger pressechef Morten Kjærgård fra Odense Teater.

Det er nyt, at teatergængerne har mulighed for at blive stjernekunder og få rabat i løbet af sæsonen, hvis de når op på de tre forestillinger - blot de selv husker at nævne det.

- Men vi gemmer ikke billetterne. De gode kunder er dem, der er vakse ved havelågen, siger Morten Kjærgaard.

Kasper Wilton begynder instruktionen af Mozarts opera på mandag, og turnéforestillingen får premiere i Odense. I sin kontrakt har Kasper Wilton nemlig fået lov til at instruere en forestilling om året uden for huset for at holde færdighederne vedlige, så han får travlt i de kommende dage.

Bliver ikke evigt

- Jeg regner ikke med at være på Odense Teater, til jeg falder ned af stolen, så jeg får dobbelt arbejde i en periode- men sådan er det, siger Kasper Wilton.

Teaterchef går efter 100.000 solgte billetter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce