Tamt og tæt på stjerneløs


Tamt og tæt på stjerneløs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespillerinden Tammi Øst har skrevet en roman. Desværre

BØGER: Af uforklarlige årsager står skuespilleren P. overfor at skulle modtage Gyrithe Ejdersteds hæderslegat på 500.000 kr. Af ligeså uforklarlige årsager bliver P., der også kaldes Pussepigen, beskrevet som en kvinde 40+ med masser af succes og gang i karrieren, mange venner, søde børn og styr på tilværelsen. For den kvinde, som Tammi Øst udsætter læseren for i "Ind til nu" (ja, i tre ord), opleves hverken som nogen troværdig kandidat til en pris eller som en, der vil kunne holde styr på ret meget andet end antallet af fingre på sin hånd.

Ikke desto mindre er hun hovedperson i Tammi Østs debutroman, der beskriver P.'s liv i ugen op til prisoverrækkelsen - en uge, hvor hun kaster et kritisk blik på sit liv, husker tilbage på sin barndom og reflekterer over de mellemregninger, der er blevet betalt indtil nu. Ifølge sig selv lægger romanen desuden op til filosofisk refleksion over begreberne fortid, nutid og erindring, men "Ind til nu" lægger mere op til en gengivelse af barndommens fortrædeligheder som undskyldning for et dårligt levet liv.

Meget symbolsk træder P. aldrig i karakter og får sig et egentligt navn, hendes identitet forbliver udvisket, og det lyder derfor næsten som en litterær trussel, når Tammi Øst til sidst skriver: "Fortsættelse følger - formentlig." Det er ikke nødvendigt, men romanen skal have en stjerne for at minde læseren om, hvor meget god litteratur man i stedet burde kaste sig over.

Om bogen - udkommer i dag

Tammi Øst: "Ind til nu". 168 sider plus indlagt cd, 249 kroner. Tiderne Skifter.
Tammi Øst er bedst som skuespiller.
Tammi Øst er bedst som skuespiller.
Foto: polfoto

Tamt og tæt på stjerneløs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce