Tak for sangen, Carl

Lasse & Mathilde har dannet par musikalsk og privat siden 1976. De ærkefynske musikere kom fra hver sin gren af den folkelige musik: Lasse Helner fra pigtrådsmusikken og Mathilde Bondo fra folkemusikken. Sammen har de skabt en sound, der både indeholder folk- og rockelementer. Lørdag optræder de ved koncerten "Tak for sangen, Carl". Arkivfoto;: Birgitte Carol Heiberg

Tak for sangen, Carl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper Buhl, Lasse & Mathilde og tre amatørkor tager sammen med publikum forskud på Carl Nielsens 143-års fødselsdag og markerer, at 2008 er sangens år

"Tak for sangen, Carl" er den rammende titel på lørdagens koncert, hvor professionelle og amatører, voksne og børn, hylder Danmarks største komponist - og samtidig markerer, at 2008 er sangens år.

- Lørdag er overliggerdag inden Carl Nielsen Violinkonkurrencens to finaler søndag og mandag. Det har givet os luft i kalenderen til at arrangere en før-fødselsdagskoncert for Carl Nielsen, fortæller Marianne Granvig, der er generalsekretær for Carl Nielsen Konkurrencerne og informationschef for Odense Symfoniorkester.

Selv om koncerten bærer Carl Nielsens navn, er eftermiddagen tænkt som en kalejdoskopisk rundrejse i dansk musik fra alle tider: Man vil både kunne høre den ældst kendte danske dang, "Drømte mig en drøm i nat", og nye sange skrevet og fremført af Lasse & Mathilde.

Niels Maler

- Vores arbejdstitel var "På sporet af den danske sang" - i bredeste forstand, så den folkelige musik dominerer programmet. Folkemusikstuderende fra Det Fynske Musikkonservatorium skal spille musik af Carl Nielsens far, spillemanden Niels Maler, der var den unge Carls første inspirationskilde. Og helt centralt står den danske sang, som Carl Nielsen jo også var storleverandør til.

Marianne Granvig anslår, at man i løbet af koncerten når at høre 25 danske sange

Foruden Lasse & Mathilde og de folkemusikstuderende medvirker operasangeren Jesper Buhl og pianisten Hanne Bramsen, som i dagens anledning også skal spille på Odense Koncerthus' store orgel, som sjældent bliver brugt.

Alsang og a cappella

- Jesper Buhl har flere opgaver ved koncerten. Han skal være konferencier. Han skal synge sange, der repræsenterer romancedimensionen i Carl Nielsens musik. Og så skal han lave opvarmningsøvelser med publikum forud for en afdeling med alsang, hvor det er publikums egne stemmer, der er i centrum, siger Marianne Granvig.

Men der er flere punkter på programmet. Fyn er den landsdel, der har den største koncentration af amatørkor - og tre af dem medvirker ved "Tak for sangen, Carl": Ambitus er et voksenkor der har specialiseret sig i at synge a cappella, altså uden musikledsagelse. Børnekortraditionen bliver holdt i hævd af Det Fynske Musikkonservatoriums Pigekor og Skt. Knuds Drengekor.

- Koncerten er en enestående chance for at vise bredden i fynsk kulturliv, understreger Marianne Granvig.

Odense Koncerthus, lørdag kl. 15.30

Tak for sangen, Carl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce