Tættere på billedkunstnere i Assens

Grafiker Anne Marie Egemose er en af kunstnerne, som åbner dørene til sit atelier. Arkivfoto.

Tættere på billedkunstnere i Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Centralbibliotek inviterer for femte gang på tur ud til arbejdende værksteder

De fynske biblioteker låner ikke alene kunst ud, de støtter den også ved at redigerer Kunstportal Fyn - og derved får de tæt kontakt til lokale kunstnere.

Af den grund har biblioteketerne - med Odense Centralbibliotek i spidsen - arrangeret ture ud til de fynske værksteder og atelierer, hvor kunsten bliver til.

Når bussen starter lørdag 19. september 2015, er det 5. gang, turen finder sted, de øvrige gange er den gået til Svendborgsund, Kerteminde med hovedvægt på Hindsholm, Kunsttårnene på Langeland.

- Turene skal ses som en del af de fynske folkebibliotekers engagement i formidling af det lokale kunstliv, forklarer bibliotekar Lone Anne Eriksen.

- Vores kontakt til kunstnere og udstillingssteder via kunstportalen gør det lettere for os at " åbne døre " til kunsten dèr, hvor den bliver til.

At turen går til Assens er ikke uden grund. Vestfyn er beriget med et levende kunstliv. Inden for et lille geografisk område er der bosat mange professionelle kunstnere, der arbejder med et bredt udbud af kunstneriske genrer.

Turen begynder hos kunstnerparret Anne Marie Egemose og Erik Brandt, der udtrykker sig forskelligt, idet hun arbejder med tekstile materialer og for eksempel har udsmykket mange kirker, mens han arbejder med skulptur og gerne i store formater.

Turen går videre til Anne Bjørn, der også arbejder med tekstilkunst, og bagefter er det et af byens nyeste kunstprojekter, der skal besøges. "Kunst i Assens" er tre lokale kunstnere, der er gået sammen om et galleri/atelier, hvor man kan få indblik i både arbejdsproces og det færdige resultat. Er der tid til overs, kigger man også ind i Gamtofte Kirke, som har glasmosaikker af Peter Brandes, inden turen slutter på et af Fyns ældste gallerier, Galleri Sulegaarden, hvor stedets ejer Carl Henning Aarsø inviterer indenfor i sit atelier.

Et af Anne Marie Egemoses mindre værker, der måler 13 x 13 cm. 
 Arkivfoto.
Et af Anne Marie Egemoses mindre værker, der måler 13 x 13 cm. Arkivfoto.

Tættere på billedkunstnere i Assens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce