Kunst: Det er ikke hver dag, man kan dyrke sumobrydning - eller for den sags skyld overvære sporten - på Faaborg Museum. Men det sker lørdag 24. juni, hvor museet holder japansk dag i forbindelse med museets fødselsdag. Museet blev indviet 24. juni 1910.

I museets have kan børn og voksne kæmpe i de store, skumfyldte sumodragter på en tyk skummåtte, og som museet skriver i en pressemeddelelse: Det er underholdende, også for tilskuerne.

Foretrækker man mere stilfærdige aktiviteter, er der mulighed for at forsøge sig inden for portrætkunst i museets havehus, og desuden vil der være konkurrencer, salg af japanske varer og gastronomiske fristelser i caféen og museumshaven.

Det japanske tema hænger sammen med museets særudstilling "Johannes Larsen og japansk træsnitkunst", der både markerer malerens 150-årsfødselsdag og 150-året for oprettelsen af de diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark. (mju)

 

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.