Studerende vil af med bogmoms


Studerende vil af med bogmoms

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BØGER: Den høje danske moms på lærebøger presser studerende, lyder meldingen fra Danske Studerendes Fællesråd (DSF), der giver bogmomsen dumpekarakter. Forlæggerforeningen er enig.

Meldingen kommer, efter at Østjyllands Politi slog til mod Jydsk Kopicenter i Århus og afslørede, at butikken forsynede studerende med ulovlige kopier af lærebøger.

DSF kan godt forstå, at nogle studerende kopierer studiebøger i stedet for at købe dem på grund af presset økonomi og høje bogpriser. (ritzau)

er urimeligt høje i Danmark. Kopiering af lærebøger er for mange desværre den eneste udvej, siger Pernille Miller, levevilkårsordfører og næstformand i DSF.

Ifølge hende skal særligt jura- og medicinstuderende bruge mange penge på faglitteratur, nogle gange mellem 3000 og 4000 kroner per halve år.

- Ingen studerende har en ubændig trang til at samle på fotokopier, men skal den ulovlige kopiering af bøger stoppes, skal momsen på lærebøger og faglitteratur fjernes, så bøgerne bliver billigere at købe, siger Pernille Miller.

Danmark er det land i Europa, der betaler den højeste bogmoms - 25 procent.

Forlæggerforeningen bakker op omkring DSF's ønske om at afskaffe momsen.

- Vi synes, det ville være en rigtig god idé at fjerne momsen på bøger. Vi har en formodning om, at hvis bøgerne bliver billigere, så vil der også blive solgt flere af dem, siger Christine Bødtcher-Hansen, juridisk konsulent i Forlæggerforeningen.

De seneste tal fra Forlæggerforeningen viser, at der bliver solgt langt færre bøger i Danmark end i vores nabolande som Sverige, Norge og Tyskland. I Sverige udgør bogmomsen seks procent, i Tyskland syv, mens de norske læsere slet ikke betaler bogmoms.

Formanden for Dansk Forfatterforening, Frants Iver Gundelach, er dog knap så begejstret for idéen om at fjerne momsen på bøger.

- Min holdning som formand er, at det ikke er en kamp, jeg vil bruge kræfter på at kæmpe. Jeg så hellere, at det offentlige brugte overskuddet fra bogsalget på at lancere læsekampagner, der fremmer læsningen, siger han.

/ritzau/

Studerende vil af med bogmoms

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce