Strategi for skumfødte tilfældigheder

Mærkelig? Overhovedet ikke! Forestillingen Random beskæftiger sig blot med det tilfældige kaos, vi alle navigerer i uden synderlige problemer. Foto: Bjarne Stæhr.

Strategi for skumfødte tilfældigheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vellykket kaotisk forestilling af teaterensemblet Livingstones Kabinet på Teater Momentum i Odense

 

Findes der noget mere kedeligt end en Hollywood-film, hvor du - uden at have set den før - kan sufflere replikkerne, har forudset plottet og kan sætte scenen for den happy ending?

Nej vel? For sådan er livet jo ikke.

Livet er uforudsigeligt, livet er kaos.

Derfor er forestillingen Random med teatret Livingstones kabinet, som spiller på Teater Momentum indtil 4. april, et skønt rod af personer i uhensigtsmæssige handlingsmønstre og med en dialog af meningsløse sætninger - ofte i et angloficeret business-sprog, der serveres som rent og cirkulært vrøvl (men som ikke desto mindre er den skinbarlige sande kommunikation, der føres  i en "contraglobal kontekst" af habitklædte mænd og kvinder på vej til at udvikle "synergi-platforme" på deres KPI- eller BKI-møder).

Indrømmet - af og til kan det være ganske rart at blive ført ind i en historie. At lade sig vugge trygt og  i roligt tempo og opleve præcis, hvad instruktøren har besluttet, du skal føle, mærke, tænke. Afslappende, hyggeligt, men ikke særligt givende.

Men den slags frikvarters-tilbud er "Random" ikke.

Her bliver publikum udfordret på sanserne og på lysten til at absorbere de stumper, som hver for sig er tilfældige, mærkelige, men som tilsammen skaber et mønster. Som i molekyle-gitre,  i sandskornet, i vores krop,  i stjernehimlen.

Også vanetænkning, rutiner og "plejer" får en omgang i den store blender. Ikke mindst efter en præsentation af objekter og en helt naturalistisk koreograferet mannequin-opvisning.

For er lysedugen i virkeligheden en pittbull-terrier, parykken en blæksprutte? Kan tæppebankeren  være din deledatter? Og er det muligt, at en wienerstige har været din sex-parterner gennem flere år?

Flere spørgsmål opstår, da de fem skuespillere ifører sig tøj på nye måder. For hvem siger egentlig, at en frakke er beregnet til at stikke to arme ind i... at bukserne ikke ligeså godt kan bruges som jakke eller kilten som overdel?

Vent ikke på at blive klogere, eller at meningen skal afsløre sig som et bare fjernt mål ude i horisonten. Det kommer ikke til at ske i "Random", der bliver jo længere des mere dadaistisk og fantasi-krævende.

Lad i stedet forestillingen pirre din egen bevisligt kaotiske hjerne og bliv vasket ren i et skumbad af nonsens. Kort sagt: Læn dig tilbage og lad livet trænge sig på!

Random
"Random" er scenekunstensemblet Livingstones Kabinets nye forestilling, der spiller på Teater Momentum indtil 4. april.Medvirkende i "Random" er Svend E Kristensen, Petter Wadsten, Kristina Sørensen Ougaard, Pernille Koch og grundlæggeren, den skotske komponist Pete Livingstone. Julie Forchhammer er scenograf, mens Adelaide Bentzon er koreograf.
Den svenske skuespiller Petter Wadsten har et helt særligt komisk udtryk i sin performance. Foto:  Daniel Buchwald
Den svenske skuespiller Petter Wadsten har et helt særligt komisk udtryk i sin performance. Foto: Daniel Buchwald

Strategi for skumfødte tilfældigheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce