Strandvejsvilla-ondskab


Strandvejsvilla-ondskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koldt gys om hævntørst

Skulle nogen trænge til et koldt gys, skulle de tage at læse "Fasandræberne" af Jussi Adler-Olsen. For det er en thriller, der kan finde ud af at bruge sine virkemidler, så læseren følelsesmæssigt kommer derud, hvor hævntørst overskygger civiliseret retsforståelse.

Ligesom forgængeren "Kvinden i buret" omhandler "Fasandræberne" Afdeling Q's arbejde med gamle, uafsluttede politisager. Denne her, en sag om mordet på et søskendepar i Rørvig, er ganske vist kategoriseret som opklaret, men der har altid været noget speget ved historien, og da en anonym hånd lægger den ind på vicekriminalkommissær Carl Mørcks bord, bliver sagen genåbnet.

Det viser sig, at den mand, der i sin tid påtog sig skylden for drabene, var det svage led i et slæng af ekstremt velhavende og arrogante kostskoleelever, som alle i dag indtager topplaceringer i samfundet. Banden har i mellemtiden udbygget sit vidtrækkende kriminelle CV og hærger nu Clockwork Orangesk løs på dem, der kommer i vejen - eller bare er på deres vej. Læseren tilslutter sig derfor hurtigt Afdeling Q og en sælsom posedame, som også er ude på hævn.

"Fasandræberne" er godt skruet sammen, elegant rent sprogligt og fascinerende i sin afdækning af ondskab iført strandvejsvilla og mental kostskoleuniform. Den er også en smule følelsespornografisk, men det er o.k., og at bogen kan få stærke, gammeltestamentlige følelser aktiveret hos læseren, er Jussi Adler-Olsens koldt gysende og varmt retfærdighedshungrende fortjeneste.

Om bogen

Jussi Adler-Olsen: "Fasandræberne". 384 sider, 149 kroner (indtil den 1. august 2008). Politikens Forlag.

Strandvejsvilla-ondskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce