Kunst: De store kunstnernavne står i kø, når man skal fortælle, hvad Tommerup Keramiske Teglværk har udrettet gennem tiderne. Det er her, markante kunstnere som Bjørn Nørgaard, Peter Brandes, Nils Erik Gjerdevik, Gunhild Rudjord, Tal R, Michael Kvium, Peter Carlsen, Kirsten Justesen, Jens Birkemose, Knud Odde, Maja Lisa Engelhardt, Arne Haugen Sørensen og mange, mange flere i samarbejde med værkstedet har skabt keramisk kunst i ofte meget store formater.

Søndag 25. marts udkommer en bog i to bind og på over 600 sider om Tommerup Keramiske Teglværk. En del af kunstnerne bidrager med personlige beretninger om at arbejde på stedet, og der er masser af fotos, både af udvalgte værker og fra værkstedets historie gennem 30 år.

Bogen er skrevet af Lise Seisbøll Mikkelsen og Gunnar Jakobsen og udgivet i et samarbejde mellem Tommerup Keramiske Værksted, Forlaget Wunderbuch og Clay Keramikmuseum i Middelfart. Det er også her, bogen lanceres søndag. (mju)

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.