Romaner

Bøger: Store følelser er på spil i en række nye nordiske romaner. I "Aftenland" af svenske Therese Bohman bliver en professor i kunsthistorie betaget af en ung studerende. Udkommet på Gyldendal. Og fra Sverige finder vi også "Last" af Agnes Lidbeck, der skriver om Anna, hvis selvopfattelse ændres, da hun bliver mor og trods sit parforhold søger bekræftelse hos en ældre mand. Udkommet på Modtryk.

"Den skinbarlige sandhed om Lumikkos litterære selskab" af finske Pasi Ilmari Jääskeläinen handler om en gymnasielærer med maleriske brystvorter og defekte æggestokke, som bliver trukket ind i inderkredsen af en feteret forfatter. Udkommer 17. april på Jensen & Dalgaard, der også aktuel med "Omstrejferen" af islandske Kristín Ómarsdóttir. Den handler om en narkoman i Reykjavik og om både håbløshed og livslyst. "Pasfotos", der udkommer 6. april på Lindhardt og Ringhof, foregår også på Island, og er en rejseroman, en kærlighedsroman og en udviklingsroman, der tager os tilbage til forfatteren Einar Már Guðmundssons egen ungdom i 70'erne. (ahy)

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist og souschef på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis' kulturredaktion. Her beskæftiger jeg mig især med bøger og museer, men indimellem også med teater, film m.m. Jeg har været ansat i Fynske Medier siden 1990 og har blandt andet været redigerende, weekendredaktør, designchef og redaktionschef. Jeg bor i en landsby på Østfyn med mand og børn. Holder af både have og hav.