Største succes for årets Brecht-festival: At få de unge inddraget


Største succes for årets Brecht-festival: At få de unge inddraget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For femte udgave af Svendborg Dage med Brecht lykkedes det at få de unge med. Det kræver midler og institutionel ballast, mener formanden for foreningen, Anneline Köhler Juul.

Selvfølgelig er det en sejr at kunne konstatere, at publikumstallet for hver Brecht-festival forøges. I år har foreningen bag Svendborg Dage med Brecht solgt et halvt hundrede billetter til egne arrangementer. Dertil kommer BaggårdTeatrets tilbud, bibliotekets, Giant Steps, Folk for Folks bidrag.

Men det, formanden for Svendborg Dage med Brecht, Anneline Köhler Juul, allermest glæder sig over, er, at et længe næret ønske om at inddrage ungdommen i festivalen er lykkedes.

- At få unge til at deltage aktivt i Brecht-festivalen kræver mere, end hvad vores forening selv kan mønstre, siger hun. - Det fordrer en institutionel ballast og penge, og det har vi fået i samarbejdet mellem BaggårdTeatret og Kulturregion Fyn.

Samtalen om Det Gode

- Så for mig var festivalens allerbedste oplevelse lørdag formiddag, da de unge var inddraget i en fælles samtale om Det Gode. Om politisk kunst - og om kunst i det hele taget er nødvendig. Der blev simpelthen skabt et rum på tværs af mange uddannelsesinstitutioner.

Samtalen fandt sted på spillestedet Harders, inden de unge delte sig i grupper og opførte små teater stykker rundt i byen. Både helt offentlig i Svendborg Bycenter samt i teatersalen i Svendborg Borgerforening og på Harders.

Anneline Köhler Juul har mange andre grunde til at være tilfreds med denne, den femte version af Svendborg Dage med Brecht. Programmet har været varieret og har nydt stor opbakning.

Til Berliner-kabareten lørdag aften var der endog så stor interesse, at der blev oprettet venteliste, og hørespillet "Forhøret over Lucullus" har haft omkring 200 personer, som med store ører har fulgt stemningen og levet sig ind i den billedrige fortælling.

Største succes for årets Brecht-festival: At få de unge inddraget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce