Stjernespækket Berlinale


Stjernespækket Berlinale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FILM: Vigtig festival fra 5.-15. februar sætter fokus på Afrika

Filmstjerner som Jack Nicholson, Nicole Kidman, Cate Blanchett, Robin Williams og Nick Nolte har meldt deres ankomst til den 54. Berlinale, der løber af stabelen fra den 5. til 15. februar og efter Cannes-festivalen anses for den vigtigste filmfestival i Europa.

Også danske skuespillere som Sonja Richter, Ann Eleonora Jørgensen og Trine Dyrholm deltager i filmfestivalen i Berlin, hvor publikum kan se omkring 400 film fra 44 lande.

De er blevet udvalgt blandt 3117 film.

Filmfestivalens sande stjerner er filmene, mener festivaldirektør Dieter Kosslick, der i denne uge på en velbesøgt pressekonference i Berlin præsenterede det endelige festivalprogram.

Annette K. Olesens film "Forbrydelser", der netop har fået gode anmeldelser, er en ud af 23 film, der i hovedkonkurrencen dyster om de eftertragtede Guld- og Sølvbjørne. Olesens debutfilm "Små ulykker" vandt for to år siden en Sølvbjørn i Berlin, og Kosslick har tidligere over for Ritzau betegnet hendes nye film som så "stærk en film, at vi med det samme nominerede den til konkurrencen".

"Forbrydelser" er blandt andet oppe imod "The Missing" af den amerikanske instruktør Ron Howard, svenske Bjørn Runges "Om jag vänder mig om", franske Eric Rohmers "Triple Agent", britiske Ken Loachs "Ae Fond Kiss", græske Theo Angelopoulos' "Trilogi: Jorden græder" og den amerikanske instruktør Patty Jenkins' "Monster", som hovedrolleindehaveren Charlize Theron mandag modtog en Golden Globe for.

Den sydafrikanske Hollywood-stjerne Theron dukker også op til festivalen, der i år for fjerde gang holdes i biograferne omkring Potsdamer Platz i Berlins centrum. Juliette Binoche spiller sammen med Samuel L. Jackson hovedrollen i den britiske instruktør John Boormans konkurrencefilm "Country Of My Skull", som handler om den sydafrikanske sandheds- og forsoningskommission, og hun ventes også til Berlin.

Berlinalen sætter i år fokus på Latinamerika, Afrika og i særdeleshed på Sydafrika 10 år efter apartheidstyrets fald.

- Afrika har været en smule underbelyst på det filmiske landkort, og det har været vigtigt for os at få kontakt til afrikanske instruktører, sagde festivaldirektør Kosslick og henviste til et særdeles livligt og overraskende filmmiljø i Nigeria, hvor instruktørerne tilbød at lave hvilken som helst slags film, som Berlinalen bad om.

En særlig Æresguldbjørn vil i år blive tildelt den argentinske instruktør Fernando Solanas, hvis dokumentarfilm "Memoria del saqueo" om den politiske udvikling i Argentina de seneste år vil blive vist på festivalen.

Stjernespækket Berlinale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce