Stig Rossen skal spille musicalskurk i Odense

Sidst Stig Rossen optrådte i en musicalrollei Odense, var i foråret 2018, hvor "Chess" gæstespillede i Odeon. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Stig Rossen skal spille musicalskurk i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods en hårdt pakket kalender har den populære sanger fundet tid til at medvirke i den store, fynske musicalsatsning, "Leonora Christina".

Et tilbud kan blive så fristende, at det er umuligt at takke nej til. Også selv om ens kalender i forvejen er overfyldt. Den situation kom Stig Rossen i, da han blev tilbudt en rolle i den fynske stormusical "Leonora Christina".

Musicalen, der bliver til i samarbejde mellem Odense Teater, Odense Symfoniorkester og Den Fynske Opera, har premiere 22. januar 2019, så prøveperioden falder sammen med den populære sangers travleste årstid. Stig Rossens december er altid spækket med julekoncerter.

Alligevel betænkte han sig ikke mange gange, før han takkede ja til rollen som Christian III's håndlanger, generalmajor Adolph Fuchs. At sige ja til endnu en skurkerolle, bekymrer ikke Stig Rossen:

- Helte er der nok af, og jeg har også spillet masser af helteroller. Men jeg elsker at spille skurk, for det er skurken, der er med til at drive historien frem.

Tre gode grunde

På Odense Teater har Stig Rossen nærmest tradition for at spille skurk. I 2006 medvirkede han i Sebastian-musicalen "Kærlighedens farve", hvor han spillede han den storskrydende plantageejer, der ender som udslukt hanrej. I 2010 spillede han den modbydelige, selvpinende og incestuøse dommer Turpin i Stephen Sondheims "Sweeney Todd".

Men det er ikke kun udsigten til at skulle spille skurk, der har fået Stig Rossen til at sige ja, faktisk er der tre væsentligere grunde: For det første vil han gerne genoptage samarbejdet med Xenia Lach-Nielsen, som han dannede par med i "Chess" tidligerer på året. For det andet har han altid drømt om at arbejde sammen med instruktøren Peter Langdal. Og for det tredje er det en enestående chance for at synge musical akkompagneret af 70 musikere:

- Det er meget sjældent, at der skrives nye musicals med et helt symfoniorkester. Og så sker det på Fyn, hvor jeg bor. Det er fantastisk, siger Stig Rossen.

Stort format

Teaterchef Jens August Wille fra Odense Teater glæder sig over, at Stig Rossen har sagt ja til at spille skurken, der jager Leonora Christina og Corfitz Ulfeldt:

- Når man laver en ny stor historisk musical med et symfoniorkester, skal landets største stjerner selvfølgelig være med. Og med Stig Rossen får vi en af de absolut største musicalsangere i landet. Stig Rossen har stort internationalt format, og vi er overbeviste om, at hans enorme erfaring og høje kvalitet også vil blive til gavn for nye musicalstjerner i forestillingen, siger Jens August Wille.

Titelrollen som Leonora Christina bliver spillet af Xenia Lach-Nielsen og hendes mand, Corfitz Ulfeldt, bliver spillet af Troels Lyby. Blandt de øvrige medvirkende er Lars Simonsen, Anders Gjellerup Koch, Natalí Vallespir Sand og Joakim Lind Tranberg, der fik en Reumert-talentpris for sin rolle i Fredericia Teaters opsætning af "Seebach - the Musical".

"Leonora Christina" har manuskript af Andreas Garfield, musik af Stephen Henriksen og sangtekster af Torben Kirkegaard.

Stig Rossen skal spille musicalskurk i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce