Statuetten kan mere end at se godt ud

Akiko Kuwahata har brugt sin sommer på at fremstille 10 udgaver af statuetten, der uddeles lørdag. Hun designer også meget andet, brochen på hendes bluse for eksempel, den hedder skål.

Statuetten kan mere end at se godt ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk-japanske kunsthåndværker Akiko Kuwahata har brugt filmens bevægelse i statuetten, hun har designet til OFF

Selvfølgelig skal statuetten, der bliver uddelt ved OFF på lørdag, være gjort af lige dele filmromantik og poesi. Den er lavet af røget eg og valset messingbånd og har fået et lille håndtag af palisander sat på, så man kan dreje med filmrullen, som var det en spilledåse.

Jeg er ikke den eneste, der ser det; instruktør Mikkel Munch-Fals har sagt følgende om statuetten:

- Film er ofte forbundet med vores længsler og drømme og det, som kunne have været. Selv om jeg har et indgående kendskab til filmindustrien og ved, at den er som en stor Seven-eleven butik, så er billederne i mit hoved stadig romantiske eller nostalgiske. En direktør i et filmselskab er stadig sådan en, der sidder med stor cigar ved sit mørke skrivebord i et flot kontor med høje mahognipaneler. Materialerne i Akikos statuette passer perfekt til dette billede.

Den japansk-danske kunsthåndværker griner af ordene.

- Jeg ville gerne lave en statuette, der kunne et eller andet, for det kan alle de brugsgenstande, jeg ellers laver, siger Akika Kuwahata, der havde et andet krav til sin pris:

- Statuetten måtte også gerne være sjov og få folk til at grine. Og da film desuden er forskellige, skulle statuetterne også være det.

Dina Vejling
Dina Vejling

Støttet af Statens Kunstfond

Det er tre år siden, Dina Vejling med kunsthåndværk-forretning i Brandts Passage kom i tanke om, at statuetter altid er så kedelige at se på.

- Og en af de gode ting ved OFF-direktør Birgitte Weinberger er, at hun altid siger ja til en god idé, og så var vi i gang, siger Dina Vejling, der satte en konkurrence i gang med 12 designere, hvoraf Akika Kuwahata løb med førstepladsen.

Sidste år blev statuetten uddelt første gang i kategorien Bedste Danske Kortfilm, og med støtte fra Statens Kunstfond er antallet af statuetter i år vokset.

Eftersom Dina Vejlings forretning var den første til at sælge Akika Kuwahatas produkter, da hun var nyuddannet fra Arkitektskolen i Aarhus, var hun ekstra glad for at vinde opgaven med at fremstille fynske statuetter.

- Det er noget andet, end jeg plejer at lave, og det inspirerer mig. Hvem ved, om jeg begynder at lave legetøj, griner hun, der har en arkitektuddannelse med fra Tokyo.

- Da vi var færdiguddannede, og de andre fik jobs på tegnestuer, var jeg mere interesseret i at lære noget om træ, så jeg stod i lære på en lokal møbelfabrik og lærte alt om træ, fortæller hun, der kom til Danmark for 12 år siden.

I dag driver hun kunsthåndværkervirksomheden Akiko Ken Made sammen med sin mand Ken Winther, og parret laver både egne og fælles projekter.

Statuetten kan mere end at se godt ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce