Stærke ord og svage melodier

George Michaels oprigtige og svimlende stærke ord holdes ærgerligt nok nede i dødvandet af musikken.
Foto: Reuters

Stærke ord og svage melodier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

George Michael: "Patience"

Otte år efter "Older" udsender George Michael efterfølgeren med den velvalgte titel "Patience". Det er stadig den hektisk flirtende disco og de halvakustiske, dvælende ballader, der dominerer. Naturligvis produceret med en lækker, lækker, lækker lyd - for George Michael er en yderst smagfuld herre.

Når det gælder teksterne er George Michael ude i et selvbiografisk ærinde. "Cars & Trains" skildrer moderen, der - besat af angst for ensomheden - konstant faldt for den forkerte type mænd.

"Round Here" beskriver forsøget på at lægge barndommens gade bag sig - blot for at erfare at vejen frem fører lige lukt tilbage.

Men det er sangene om kærligheden og seksualiteten, der går tættest på. George Michaels livsvisdom er, at intet ændrer sig, hvis man ikke selv udfordrer dragerne, dobbeltmoralen og konformiteten. Det gælder om at tage syvmilestøvlerne på, gribe gud Amor ved vingebenet og springe lige lukt ind i kærligheden. Smukkest skildret i trilogien "Amazing", "American Angel" og "Please Send Me Someone (Anselmo's Song).

"Mother Has A Brother" er en født klassiker. En bøn, en spiritual, et musikalsk sandhedsserum. En indtrængende og afklaret opfordring til at leve sin seksualitet ud - at være lydhør overfor sit eget inderste.

"Shoot The Dog" er et besk, politisk indslag - melodiøst og sviende los i rÉ på Bush & Blair.

Men hvad nytter det med indholdsmættede, oprigtige og svimlende stærke ord, når musikken aldrig rigtig får fødderne op af dødvandet? Ærgerligt nok lægger "Patience" ikke kunstneriske alen til de præstationer George Michael har begået med cd'er som "Faith", "Listen Without Prejudice" og førnævnte "Older". George Michael: "Patience", Sony. Udkommer i dag.

Stærke ord og svage melodier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce