SCENE: "Et sprængfarligt og satirisk antigrationsshow" siger bagmændene selv om forestillingen "Københavnermodellen", som 5. januar kan ses på Teater Momentum i Odense, og som blandt andet stiller spørgsmålet "Terrorist eller komiker?". I showet kommenterer figurerne Ali, Muddi, Rahil og Mo tidens integrationsdebat og muslimers rolle i Danmark og i Islamisk Stat.

Showet er en teaterfortsættelse af radiodokumentaren af samme navn, som blev sendt i 35 afsnit på Radio24syv i foråret 2016. Dokumentaren fulgte unge radikaliseringstruede mænd, mens de blev undervist i dramaøvelser, standup og improcomedy af deres undervisere, komikerne Kasper Nielsen og Brian Lykke, som også er med i Odense. Alle aftenens komikere har medvirket i radiodokumentaren.

Showet bliver vist i Teater Momentums store sal, og en af de medvirkende, den nyudklækkede forfatter Amin Al-Jaderi, lover både en trommeslager i burka, masser af publikumsinddragelse og "en smeltedigel af kunstarter", som han siger. Øvrige medvirkende er Nedim Yasar, Syed Jafri, Lars Gottschau Malm og Anders Brink Madsen. (mju)

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis. Har tidligere redigeret det ugentlige magasin Kultur - set fra Fyn. Skriver også lejlighedsvis klummer i magasinet Base Bolig. Har været nyhedsredaktør for Fyens Stiftstidende og kulturredaktør for de to fynske avisers fælles kulturredaktion. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1985 og inden da på Fyns Amts Avis. Var i en årrække medlem af Fynske Mediers bestyrelse. Gift og har to voksne børn.