Spejdere hitter med podcast

De Sorte Spejdere, alias Anders Breinholt og Anders Lund Madsen, er det mest populære radioprogram at downloade.
Foto: Carsten Snejbjerg, Polfoto

Spejdere hitter med podcast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den komiske duo står for hver fjerde download fra Danmarks Radios hjemmeside

De sorte spejdere hitter på de små mp3-afspillere.

Anders Lund Madsen og Anders Breinholt ligger på en suveræn førsteplads, når det gælder podcasting fra DR's hjemmeside - og antallet er næsten tredoblet til 221.000 downloads i april mod 83.000 i samme måned i fjor.

- Voldsom vækst

Netbrugerne kan på hjemmesiden www.dr.dk gå ind og hente programmer direkte til computeren og lægge dem over på mp3-afspilleren - eller abonnere fast på dem. Dermed kan lytteren høre radio, når det passer ham eller hende.

- Podcasting er i voldsom vækst, og De sorte spejdere stod i fjor for en fjerdedel af alle downloads. Det er stadig små tal, vi taler om, men de bliver fordoblet hvert år, siger markedsanalytiker Dennis Christensen, DR Radio Markedsanalyse.

Duoen Madsen/Breinholt spiller aktivt på det nye medie i udsendelserne, og det er ifølge medieanalytikeren en del af baggrunden for succesen. De to herrer ligger solidt på førstepladsen med mere end fire gange så mange downloads hver måned som nummer to - Mads og monopolet - der har knap 45.000 hits per måned.

Tredjepladsen er besat af satireprogrammet Selvsving med knap 26.000 hits, og herefter kommer en række mere seriøse programmer - blandt andet Sproghjørnet. Det har skruet sig op fra en ottendeplads i 2007 til en sjetteplads i år og bliver produceret af P4 Østjylland.

Coaching på listen

Højdespringere på Top 20-listen er Videnskabens verden, som er steget fra en 13. plads til en 7. plads, mens Danmark Kort er rykket fra en 14. plads til en 9. plads.

P1 Debat ligger nu nummer 10 i forhold til en 16. plads for et år siden med i dag omkring 9400 downloads om måneden.

Coaching på P1 med 33-årige Sofia Manning havde premiere i januar, og programmet er sprunget direkte ind på en 11. plads.

Spejdere hitter med podcast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce