Soyas menneske-snylter kommer til Fyn

Foto: Folketeatret

Soyas menneske-snylter kommer til Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketeatret sender Soyas "Parasitterne" på turné til Svendborg, Nyborg og Odense

På onsdag kommer Folketeatrets og Vendsyssel Teaters nyfortolkning af Carl Erik Soyas uhyggelige og utrolig gode slyngelkomedie, "Parasitterne" til Fyn. Skuespilleter er fra 1926. Den ældre generation husker måske tv-udgaven fra 1958. Tv-teatret med Gunnar Lauring som den skruppelløse bedrager Gruesen og Clara Pontoppidan som hans smågale kone. I denne udgave foregår handlingen i nutiden, for Soya har været forud for sin tid omkring beskrivelsen af økonomisk krise og menneskets kyniske og iskolde handle måde.

Hans Holtegaard er den menneskelige parasit, som snylter på alle ,der ikke er så snu men har en bedre moral end han. Skuespilleren har på turnéen mere end kostumet i bagagen. Han har også en Reumert-nominering. Oline Gruesen spilles af Susanne Heinrich, og på rollelisten er bl.a. Hanne Laursen, Kresten Andersen, Jørgen Bing og Francisca Bredahl Jensen.

Ægteparret Gruesen lejer værelser ud i deres rotteplagede pensionat "Villa Vennely". Her går lejere i Gruesens fælde. Det får dansk-amerikaneren Miss Olsen at mærke. Gruesen lugter millioner, og får sit barnebarn sat ind i den barnløse enkes testamente. Ondskaben får igen sit offer, men denne gang går det ikke helt som "Parasitten" Gruesen havde tænkt sig.

"Parasitterne" på Svendborg Teater 23. 24. og 25,september kl. 19.30. Borgerforeningens Hus, Nyborg, 26. september kl. 19.30. Odense Teater, Sukkerkogeriet fredag 9. oktober kl. 19.30 og lørdag 10. oktober kl.16.

Soyas menneske-snylter kommer til Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce