Sol over Langeland


Sol over Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter mange tørre dage var det nærmest en nyhed, da det onsdag dryppede med regndråber på Langelandsfestivalen.

Festivalen har ellers været velsignet af det mest fantastiske sommervejr, man kan tænke sig. Et sommervejr, der kan vise sig at få afgørende betydning for festivalejer Allan K. Pedersens indtjening og dermed mulighed for at fortsætte som festivalarrangør på Rue Mark.

Høj sol og skyfri himmel har betydet en udsolgt festival og et jævnt stort øl- og vandsalg, allerede inden festivalen åbnede for alvor onsdag aften. Alt sammen noget, der gavner økonomien i den skrantende festival.

Det er godt, for det er ved at være sidste chance for at vise, at en festival som den på Langeland overhovedet kan løbe rundt. En stribe festivaler er lukket i Danmark i det seneste årti - her på Fyn mistede vi bl.a. Midtfyns Festival - og årsagerne har man bl.a. kunnet finde i små ungdomsårgange og dårligt vejr.

En tredje dødsårsag har været prisen. Danske festivaler er blandt verdens dyreste, og årets festival på Langeland er, såvidt jeg har kunnet støve op, en af de dyreste musikfestivaler, der nogensinde har fundet sted på planeten Jorden.

Langelandsfestivalen tager 1700 kroner for en billet. Rock am Ring i Tyskland koster 1000 kroner, Rock en Seine i Frankrig under 600 kroner. Selv en stor og kvalitetsbevidst festival som Glastonbury i England koster et par hundrede kroner mindre end den langelandske festivalfornøjelse. Og her koster øllet mindre end under den langelandske sol.

Det positive - set fra Allan K. Pedersens stol - er, at festivalfolket har vist sig at acceptere en meget høj billetpris for at opleve kunstnere som Craig David, Smokie og Martin fra "X-Factor".

Udfordringen, som Allan K. Pedersen og hans stab skal tackle de kommende dage, er, at festivalen kan levere kvalitet til festivalgæsterne. Kvalitet i musikken, kvalitet i mad og koldt øl, kvalitet i toiletfaciliteter - kvalitet fra først til sidst.

Kan arrangørerne ikke det, er det ikke givet, at selv nok så meget solskin vil resultere i en udsolgt festival næste år.

Sol over Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce