Sørens Sveistrups "Kastanjemanden" er på 528 sider. - Jeg ville ikke skrive en lille stil, for når det skulle være, skulle det også være ordentligt. Det er korte kapitler, og der er hele tiden spænding. Jeg ville skrive noget, jeg selv gad læse, og jeg kan godt lide "page-turnere" - altså krimier, som man ikke kan lægge fra sig. Pr-foto: Les Kaner/Politikens Forlag.

Søren Sveistrup, forfatteren bag "Forbrydelsen": "I dag skal man være noget - og ikke kun i kraft af sig selv"

Søren Sveistrup, som er opvokset på Thurø, har stor succes som manuskriptforfatter. Han har blandt andet skrevet "Forbrydelsen". Nu er han debuteret som krimiforfatter, og forfatterlivet er præcist så ensomt, som han havde frygtet.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Blå bog
Søren SveistrupFødt 7. januar 1968 i Kastrup

Opvokset på Thurø. Forældre: cand. pæd. Psych. Hugo Sveistrup og skolelærer Helle Vosbein.

Debuterede som forfatter i en novellesamling i 1995.

Har en bachelor i litteratur og historie fra Københavns Universitet. Uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 1997.

Hovedforfatter på tv-serien "Nikolaj og Julie", som vandt en international Emmy i 2003 som årets bedste dramaserie. Har også skrevet tv-serien "Forbrydelsen" (2003-2012), som modtog Englands største filmpris - BAFTA - i 2011.

Har skrevet manuskript til spillefilmen "Der kommer en dag" (2016) og filmatiseringen af Jo Nesbøs "Snemanden" (2017)

Gift med journalist Kristina Antivakis, der opvokset i Seden uden for Odense. Parret har to sønner, Silas og Sylvester, på otte og 12 år.
Litterære forbilleder
- Jeg læser ikke så meget mere, for jeg mangler tid. Men som teenager læste jeg Sherlock Holmes og Sjöwall & Wahlöö. På litteraturvidenskab læste jeg Raymond Chandler. Og i en periode var jeg glad for Patricia Cornwells bøger om retsmedicineren Kay Scarpetta. I dag er der så mange nye og gode, nordiske krimier af bl.a. Kepler, Nesbø og Larsson. Jeg læste en italiensk krimi for nogle år siden, som overraskede mig. Den hedder "Jeg dræber" og er skrevet af Giorgio Faletti. Den er god at tage med på sommerferie.