Snow Patrol-sang er årtiets mest spillede

Solen skinner i øjeblikket på Snow Patrol og forsanger Gary Lightbody. Det er netop blevet offentliggjort, at bandets Chasing Cars fra 2006 er det seneste årtis mest spillede sang i Storbritannien og Nordirland.
Foto: PA Photos/POLFOTO

Snow Patrol-sang er årtiets mest spillede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Poprockerne fra Snow Patrol har med sangen "Chasing Cars" skabt det nummer, der er blevet spillet mere end noget andet i Storbritannien de seneste ti år.

De nordirske og skotske bandmedlemmer af Snow Patrol har i den grad taget Storbritannien med snestorm. Selv om deres hit "Chasing Cars" fra 2006 ikke formåede at kravle op i top-5 på hitlisterne, afslørede musikbrancheorganisationen PPL onsdag, at nummeret er det mest spillede og brugte stykke musik det seneste årti i Storbritannien og Nordirland.

Forsanger og sangskriver i Snow Patrol, Gary Lightbody, sagde tidligere på året, at nummeret "Chasing Cars" fra albummet "Eyes Open" har virket, fordi det har "en følelse, som folk kan relatere til". Selv om der er andre singler, der har solgt bedre, har antallet af afspilninger i radio og tv hjulpet "Chasing Cars" til tops på den bemærkelsesværdige liste.

Nummeret er blandt andet blevet spillet i tv-serien "Grey's Anatomy", der i øjeblikket kan ses på Kanal 4 med den danske titel "Greys hvide verden".

2006 var i det hele taget et år, hvor kunstnerne skabte musik, der virkelig slog igennem. Således er både Take Thats "Shine" og Scissor Sisters "'I Don't Feel Like Dancin", der henholdsvis ligger nummer to og tre på PPL's liste, fra det år. Take That er i øvrigt det eneste band, der har to af sine numre med på listen. Boybandets "Rule the World" fra 2007 kommer ind som nummer seks.

Snow Patrols seneste album, "A Hundred Million Suns", der udkom herhjemme i slutningen af 2008, fik blandede ord med på vejen fra landets anmeldere. Mens Gaffa kaldte albummet "fint håndværk, men desværre også noget kedeligt", var kollegerne fra Soundvenue i det mere positive hjørne, da de skrev, at "Snow Patrol i øjeblikket sætter standarden for radiorock, der rent faktisk har noget at byde på". I maj besøgte bandet spillestedet Vega i København.

Snow Patrol-sang er årtiets mest spillede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce