Smør, fløde og broderlig kærlighed

Adam Price (t.v.) er ikke bleg for at indvie seerne i det, han betegner som den nye sæsons højdepunkt: - Jeg glæder mig meget til det særlige temaprogram, vi har lavet om svinet, hvor vi hele programmet faktisk skifter navn til "Grise med Price". Dér rundudbener vi et helt svin og smider det på grillen. Det bliver heftigt. En pattegris, men lavet på italiensk manér, "porchetta". Det er fantastisk. Det er en helt utrolig ret, som varmt kan anbefales.
Foto: Allan Sundström/DR

Smør, fløde og broderlig kærlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De madglade Price-brødre er tilbage med en ny sæson af det kult­dyrkede madprogram "Spise med Price". Og de er ikke kommet på bedre tanker. Ingredienserne er fortsat smør, hygge, fløde og spillet mellem de to brødre

Spørger man Adam Price om hovedingrediensen i "Spise med Price", svarer han ikke "godt med fløde". Han svarer heller ikke "smør i rigelige mængder". Nej, det egentlige fundament i det kogekunstneriske madprogram er ifølge den yngste Broder Price: "broderlig kærlighed":

- På det helt basale plan handler det selvfølgelig om mad, men det handler også om at dele en næsten nørdet interesse med én, man holder meget af. I det her tilfælde er det min kære, gamle bror. Derfor handler det jo også om familieskab på godt og ondt. Især godt vil jeg sige. Med al det broderlige dril, konkurrence og humor, der nu kan ligge i det.

I løbet af de to første sæsoner har omkring 300.000 danskere ladet sig drage mod duften af DR2, når de to brødre, komponist og kapelmester James Price og manuskriptforfatter og madanmelder Adam Price, har svunget piskeriset som dygtige og entusiastiske madamatører.

Folk har fornøjet fulgt med, når brødrene indbyrdes konkurrede om at lave (de bedste) tarteletter "som vor mormor lavede dem", hvem der var mest udholdende, når det kom til chili, og hvem der havde flest elektriske køkkenredskaber.

Nu er tredje sæson af "Spise med Price" så blevet opgraderet fra DR2 til DR1. Men jargonen er den samme, og den til tider barnagtige leg mellem de to brødre fortsætter.

- Det er jo vitterligt ikke spil for galleriet, men den skinbarlige virkelighed, siger Adam Price:

- Vi laver mad, som vi har lavet det, siden jeg overhovedet kunne finde ud af det, og James gad have mig med i køkkenet. Og så går der jo typisk noget sport i det: Hvem har det fedeste udstyr? Hvordan laver du det? "Nå, du laver det på den måde, nå nå ... Ja-ja, sådan kan man da godt ødelægge det" og sådan noget. Sådan tror jeg, mange søskende har det. Nogle på en lidt mindre hjertelig måde. Vores er jo dybest set bare dril, fordi vi et eller andet sted har det så herligt sammen.

At nyde processen

Men nu skal vi heller ikke glemme maden. For i d’herrer Prices køkken snegler madlavningen sig ganske uhøjtideligt af sted med "fingerspitzgefühl" som decilitermål og gode traditionelle måltider som kulinarisk omdrejningspunkt.

Uanset om temaet er "kartofler", "Provence", "flambering" eller "alt godt fra havet", så er det tilberedt med respekt for råvarerne og kærlighed til processen. Adam Price er da heller ikke i tvivl om, at en del af "Spise med Price"-succesen skyldes, at programmet er et alternativ, en modvægt til det hurtige liv og den hurtige madlavning:

- Vi går jo meget varmt ind for simremad. At man engang imellem tager sig den tid, der skal til. Der er så meget "lav god mad på 10 minutter" og så videre, og det er ikke, fordi man ikke kan gøre det. Men det bliver man også træt af, fordi det bare handler om at få hverdagen klaret, det handler ikke om at nyde. Vores program handler rigtig meget om at nyde - nyde processen, fordi det er dejligt at lave mad med nogen, man kan lide. Fordi det i det hele taget er dejligt at lave mad.

- Hvorfor er det egentlig, den skal have så meget fløde og smør?

- Det er selvfølgelig også blevet en joke, og programmet igennem er det faktisk ikke alt, som får al den fløde og smør. Men det er nok også lavet som en modvægt, fordi der i dag er så utrolig meget, der handler om, at mad skal være fantastisk sundt, og at vi hele tiden skal leve efter diverse madpyramider. Vi skal leve i "zonen", og det kan altså hurtigt blive til hysteri. Så vi giver den gerne lidt ekstra fløde og skruer ned for den dårlige samvittighed. For vi er ikke noget sundhedsprogram. Vi er et program, der handler om livsnydelse.

"Spise med Price" havde premiere den 16. februar og sendes de kommende ni tirsdage klokken 20.30.

Smør, fløde og broderlig kærlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce