Skovtur med Wagner


Skovtur med Wagner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Richard Wagner får sin debut i Fruens Bøge på søndag, når 15.000 fynboer tager på klassisk skovtur på Engen. At det ikke er sket tidligere, hænger måske sammen med, at han er en af operaens tunge drenge.

Men Odense Symfoniorkesters musikchef, Finn Schumacker, mener, det er på tide, at den pompøse musik holder sit indtog på Engen. Og helt i Wagners germanske ånd bliver det nu med en tysk sopran, Brigitte Hahn, som solist i stedet for den svenske Katarina Dalayman, der skabte usikkerhed om programmets gennemførelse med sin sygemelding tirsdag eftermiddag.

- Til glæde for det store operapublikum har vi valgt noget af det mest iørefaldende fra Wagners operaer, siger Finn Schumacker, der også fungerer som koncertens konferencier. Han har tilrettelagt søndagens tysk-italienske repertoire, der netop kræver solister med store stemmer. Helt nyudviklede højttalersystemer sørger for, at lyden vil være optimal, uanset hvor på Engen man befinder sig. Og visuelt kan man glæde sig til en endnu større storskærm, som TV2/Fyn forsyner med koncertbilleder. Den lokale tv-station vil senere bringe uddrag fra Opera på Engen i flere udsendelser.

Flot vejr - naturligvis

Syvende udgave af arrangementet ser også ud til at blive begunstiget af flot vejr - sådan som det har været tilfældet de foregående seks år. Meteorologerne lover en søndag med tørvejr og en hel del sol, svag vind og 18-23 grader. Perfekt vejr til den musikalske skovtur og en god anledning til at kombinere den med en frokost i det grønne. I år behøver man ikke selv slæbe madkurven med, men kan få leveret en færdig picnic mod bestilling hos Kai Thor Catering, der også sælger drikkevarer på Engen.

Aktiviteter for børn

Forældre kan i år tage børnene med på Engen uden at skulle tænke på, hvordan man skal underholde dem under koncerten. I samarbejde med børnehuset Fyrtøjet er der oplevelser for børn i form af opgavehæfter og et stort lærred, hvor børnene med farver kan lade sig inspirere af musikken. Det store lærred udstilles i Odense Koncerthus i forbindelse med et koncertarrangement 30. august.

Unge i lyseblå opera-t-shits vil før koncerten dele en folder ud til publikum med program og en konkurrence om operabilletter og signerede plakater. Kuponen kan afleveres enten i de gule bokse på Engen eller sendes til Fyens Stiftstidende, Banegårdspladsen, 5100 Odense, mrkt. Opera på Engen.

Skovtur med Wagner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce