Skøjteprinsessen fra bøhlandet

- Man lærer at være tålmodig og meget tolerant. Det kan være en udfordring at være sammen med mennesker, man måske ikke bryder sig om, men man lærer at indgå kompromiser og respektere hinanden, siger Rebecca Vandenberg, der har turneret med Disney On Ice i 10 år. PR-foto

Skøjteprinsessen fra bøhlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rebecca Vandenberg skøjter rundt i Disney On Ice i næste uge. Det er et benhårdt job at være Wendy fra "Peter Pan"

Når man spørger Rebecca Vandenberg om noget, smiler hun et genert smil, som hun sikkert også smilede, da hun gik i skole ude på det canadiske bøhland i nærheden af sin fars og mors farm.

Men tag ikke fejl. Rebecca Vandenberg er forlængst ude over bøhlandsstadiet. Hun har rejst på flere kontinenter, end man kan tælle på en hånd, og har sovet i hotelsenge i flere lande, end hun kan huske. For hun har tilbragt de seneste 10 år med at skøjte sig gennem verden ved siden af Mickey Mouse, Anders And, Pumba og de andre karakterer fra Disneys verden.

På onsdag kommer skøjteprinsessen fra det canadiske bøhland til Odense Congress Center for at optræde i Disney On Ices show "Mickey & Minnie’s Amazing Journey" i rollen som Wendy fra "Peter Pan".

Rebecca Vandenberg fik sin skøjtepassion, da hun som fireårig skøjtede på dammene hjemme ved forældrenes grøntsagsfarm - måske ansporet af moderens interesse for at se skøjtekonkurrencer på tv og sin fars ishockeyspil. Snart greb skøjteriet hende så meget, så forældrene begyndte at køre hende ind til den nærmeste isarena i Ottawa.

- Jeg var med i min første skøjtekonkurrence, da jeg var fem, og jeg var vist mere optaget af den flotte kjole, jeg havde på, end af at skøjte. Men jeg kan huske, at det gav mig en fed følelse, siger Rebecca Vandenberg, der konkurrenceskøjtede, indtil hun var 17.

- Men så blev det for hårdt et pres, siger hun.
Rebecca Vandenberg - til venstre i billedet - er med som Wendy i
Rebecca Vandenberg - til venstre i billedet - er med som Wendy i "Peter Pan på Ønskeøen", når Disney On Ice kommer til Odense i næste uge med sit store turnéshow.

Showfabrikken

Som 18-årig fik hun job hos showfabrikken Feld Entertainment - en mastodont i underholdningsbranchen, der laver omrejsende shows, f.eks. monstertruckshows og Disney-shows på licens.

- Nu er jeg 28, og selvom jeg ikke kan se mig selv på isen i et show som det her som 38-årig, er jeg stadig ambitiøs og har lyst til at blive ved med at skøjte. Jeg får jo hele tiden nye opgaver. Jeg begyndte som almindelig skøjter i showet, så blev jeg førsteskøjter, og der er stadig nye shows og nye roller at indøve. Jeg lærer også nye ting hver dag, siger hun, der ikke har nogen uddannelse - ud over den uddannelse, som rundrejser i verden giver.

- Jeg vil gerne på universitetet - f.eks. noget med at træne atleter. Eller måske vil jeg bruge min erfaring til at blive skøjtelærer, siger hun.

Dermed er hun i samme båd som mange andre Disney On Ice-skøjtere. Nogle ender som skøjtelærere, andre i andre dele af underholdningsbranchen - f.eks. i Las Vegas-shows, fortæller Jamie Walzer, der selv skøjtede med Disney On Ice i et år, men fik en skade og nu er marketingkoordinator for showene i Europa.

Feld Entertainment har på et hvilket som helst tidspunkt seks Disney-shows på tur et eller andet sted i verden. Der er f.eks. to i Europa for tiden - det, som Rebecca Vandenberg skøjter med, har i alt 90 medarbejdere og begyndte turnéen i november i Østeuropa og fortsatte i Sverige, Norge, Finland og Tyskland, inden de kommer til OCC på onsdag. Turnéen ender i marts, hvorefter Rebecca Vandenberg og de andre skøjteløbere kan blive sendt til et af de andre turnerende kompagnier for at skøjte videre.

Krævende job

Arbejdet som skøjteprinsesse er krævende. Typisk giver kompagniet 9-12 shows om ugen, men som regel har Wendy, The Little Mermaid og de andre skøjteprinsesser og -prinser dog en fridag eller to om ugen, så de kan nå at se i det mindste lidt af de byer og lande, de besøger. Det ændrer dog ikke på, at det konstante skøjteri er hårdt for fysikken.

- Man skal træne, holde sig i form konstant og spise sundt for at være med, siger Rebecca Vandenberg, der har været heldig: Hun har kun brækket én knogle i sine 24 år på skøjter - nemlig sidste år, da hun faldt og brækkede halebenet.

Psykisk pres

Ud over det fysiske slid er der også det psykiske pres ved altid at være på turné, aldrig at være hjemme.

- Jeg savner min familie, selvom det er bedre nu end tidligere. Med Facebook, Skype og telefon kan man jo nemt komme i kontakt med familien. Og når man tilbringer så mange måneder sammen med Disney-folkene, bliver de jo også min familie, siger hun, der ganske vist godt kan blive træt af nogle af de andre 90 mennesker i Disney-truppen.

- Men man lærer at være tålmodig og meget tolerant. Det kan være en udfordring at være sammen med mennesker, man måske ikke bryder sig om, men man lærer at indgå kompromiser og respektere hinanden, siger hun.

- Og helt ærligt. Jeg holder altså stadig af at skøjte ved siden af Mickey Mouse hver aften.

Premiere onsdag

Odense Congress Center, "Disney On Ice: Mickey and Minnie’s Magical Journey". i alt 11 shows fra onsdag 24. februar kl. 15 til søndag 28. februar kl. 14. Varighed: Ca. 1 time og 48 minutter.

Skøjteprinsessen fra bøhlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce