Et verdensshow kom forbi ved motorvejen

Show

Disney on Ice

En verden af eventyr og magi skærer sig lige ind i hjertet. Iskolde skøjteklinger fræser et spor lige ind i følelserne. Smelter, betager, imponerer.

Tænk sig, jeg har end ikke andet end mit indre barn med. Der sidder ikke en candyflossgnaskende unge ved siden af mig og hepper på snemanden Olaf i sluteventyret "Frost". Der kravler ikke en gysende hånd i min, når kaptajn Klo bliver ædt af verdens største krokodille.

For tyve år siden så pigerne "Disney-sjov" på noget så old school som flow-tv, og sammen har vi været et par dage i Disneyland Paris med al den forkælelse med Minnier og Mickeyer, paraden, musicals. Vi er blevet væltet bagover af Løvernes Konge i London.

Men at det kunne være så vildt flot at få Disney serveret på is. På en mark mellem indkøbscentre og motorvej. Det havde jeg ikke vovet at nære forventninger om.

Anders og Mickey

De eventyrlige fortællinger er pakket ind i en ramme, hvor de klassiske, ikoniske Disney-figurer Anders And, Mickey, Minnie og Fedtmule rejser verden rundt. De kæder showet med Løvernes Konge, Ariel, Peter Pan og Frost sammen. Lidt knudret og ordene er for mange og for svære at forstå - især da for målgruppen, som jeg spotter til at være omkring den første tabte mælketand. Men jeg er allerede helt færdig af grin over at høre Anders Ands rapstemme. Umulig at forstå - men universel.

Pumba, vildsvin med fire ben på is. Guddommeligt. Det er også de to unge forelskede løvers dans. Simba og Nala. En klassisk solodans uden de begrænsninger, som lægges i konkurrence-kuntskøjteløb. De kan svælge i det mest spektakulære. De flotteste enhåndsløft, mest imponerende pirouetter og smægtende, storladen pardans. Det må ikke være den værste måde at tjene sine penge på efter VM, OL eller hvor de største stjerner nu har kæmpet om guld, sølv og bronze. I samme stil jagter og indhenter Peter Pan sin skygge.

På havets bund

Et frås i effekter, fyrværkeri, snevejr, tågebanker, Ariel på havets bund mellem søstjerner og brandmænd. Kostumer i blæret, kreativ stil, optrin med tredive isdansere ad gangen. Vi fortrylles af Arendals gletsjer i "Frost". Snemanden Olaf tøffer omkring og frygter ikke sommeren, men vi frygter er showet er slut lige om lidt.

Som Olaf smelter, isen smelter og showet must go on, smelter vi og tager en stjernestund med os hjem.

Om showet

Sparekassen Fyn Arena, lørdag: "Disney on Ice". Opføres også i dag, søndag kl. 10.30, 14.30 og 18.30.

Af Ivar Juel Nordentoft

ijn@fyens.dk

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.