Skandale! Den fynske historie forsvinder


Skandale! Den fynske historie forsvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er en skandale, at de politikere, vi har sat til at forvalte vores samfund, ikke gør mere for at bevare det.

Fyens Stiftstidende har i denne uge kunnet fortælle, at fredede eller bevaringsværdige fynske ejendomme bliver revet ned. På trods af lovgivning, på trods af henstillinger.

Vi har også kunnet fortælle, at de fynske kommuner ikke engang prioriterer at skabe sig et overblik over de ældre huse i lokalområdet for at se, om der er bevaringsværdige huse iblandt dem. Kun en fjerdedel af de gamle fynske kommuner har lavet den grundige undersøgelse i det såkaldte kommuneatlas - tre fjerdedele af de gamle kommuner aner dybest set ikke, om der er bevaringsværdige ejendomme inden for kommunegrænsen eller ej.

Det rigtigt nedslående ved nedrivningerne er, at det desværre ikke engang er en nyhed.

Den slags nedrivninger har fundet sted i årtier. Og de er desværre ikke blevet færre i takt med det økonomiske opsving, der har drevet Danmark frem i de seneste år. Resultatet er, at bygningerne fra Danmarks landbofortid forsvinder mellem fingrene på os.

Politikerne er tilsyneladende fløjtende ligeglade, for hverken stat eller kommuner har sat penge af til at restaurere de gamle boliger. Men det kan ikke være rigtigt, at Danmark i løbet af disse opkogte økonomiske år skal miste sin landbohistorie, fordi embedsmænd og politikere ikke orker at tage affære.

Det er ironisk, at der aldrig før i Danmarkshistorien har været så godt råd til bevaring som nu, og at det alligevel går så stærkt med at få fortiden til at forsvinde. Det er dobbelt ironisk, at de hastige nedrivninger sker under en regering, der har en konservativ kulturminister, der taler om at bevare kulturarven. Og der er trefold ironisk, at nedrivningerne finder sted under en regering, der støttes af et nationaltromantisk parti.

Politikerne må hjælpe til med at bevare den del af den danske landbokulturarv, der stadig kan reddes. Ellers findes det H.C. Andersen-land, som vi inviterer turisterne til at se, og som vi også selv elsker, ikke om ganske få år.

Skandale! Den fynske historie forsvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce