Skåltaler for Poul Nyrup


Skåltaler for Poul Nyrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hyldestbog til den tidligere statsminister

Det er rimeligt at antage, at fremtidens historikere vil give Poul Nyrup Rasmussens indsats som statsminister en god karakter. Immervæk fik Nyrup god økonomi og høj beskæftigelse til at gå op i en højere enhed.

Nyrups brudte efterlønsløfte og hans manglende styring af folketingsgruppen i udlændingespørgsmålet vil tilsvarende med tiden blive tillagt mindre betydning.

Det er derfor på sin plads og sympatisk, at Nyrup hyldes i et større skrift i anledning af 65-års fødselsdagen.

Bogens problem er, at den stort set nøjes med netop det - at hylde manden.

Der er ingen tvivl om, at Nyrup er et varmt og velmenende menneske, men selv om der er variation i superlativerne, begynder forudsigelighedens gaben at trænge sig på, efterhånden som venner og partifæller får holdt deres skåltaler.

Enkelte undtagelser er der. Den drevne tv-journalist, Reimer Bo Christensen, har haft i rygraden, at han skulle diske op med mere end en omgang rygsmøring, og Reimer indleder derfor sit kapitel med at fortælle, hvordan deres indbyrdes bekendtskab begyndte med en konfrontation, fordi Nyrup var utilfreds med hans dækning af efterlønssagen.

Bogens længste indlæg er skrevet af Svend Auken, og med d'herrers fælles fortid er det særdeles påfaldende, at Auken bruger siderne til betragtninger over Socialdemokraternes muligheder for at blive det 21. århundredes parti. Ikke et ord om formandsopgøret, ikke et ord om hvordan Auken har det med Nyrup i dag.

Hvad skal man lægge i det? Auken overlader i hvert fald en del til læsernes fantasi.

Jo, Nyrup har bestemt fortjent at blive påskønnet i en bog, når han fylder rundt og hans store politiske karriere går på hæld.

En mand af hans format har endda fortjent én, der stiller sig blot en anelse kritisk an. Det ville styrke den påstand om ærlighed, som bogen påberåber sig.

Om bogen
Marina Hoffmann, Mette M.S. Rugaard, Trine Hammershøy: "Til Poul med kærlig hilsen". 165 sider, 198 kroner. Informations Forlag.

Skåltaler for Poul Nyrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce