Sidespring fra en radionørd

- Når man står der i studiet, og kameraerne kører, så kan det godt være svært at forstå, at man bliver set af så mange mennesker siger tv-værten Lisbeth Østergaard.
Foto: Christian Als/Polfoto

Sidespring fra en radionørd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først var hun vild med dans, så var hun varm på is, og nu er hun vært på endnu en omgang "AllStars". På bare et par år er radioværten Lisbeth Østergaard blivet en kendt tv-vært.

Tv: - Det værste er jo, hvis jeg falder. Altså, jeg tænker, at det umiddelbart bliver lidt svært bare at rejse sig, trække kjolen ned om ballerne og lidt kækt råbe: "Hey, er I vågne? Tag godt imod Mike Tramp!"

Værten på TV 2’s underholdningsshow "AllStars", Lisbeth Østergaard, træner skrækscenarier. Godt nok regner hun med at kunne snakke sig ud af det meste, men så er der f.eks. stiletterne, der ubesværet skal bære hende op og ned af de mange trappetrin i studiet. Og "det er da helt vildt angstprovokerende" at tænke på skrækscenariet, hvor hun pludselig ligger og roder rundt på gulvet foran snurrende kameraer, mens en million seere følger med. Direkte.

Så må hun må minde sig selv om, at hun kun er et menneske, og at det kun er tv. Og så ellers glæde sig til den rutine, der nok kommer på et eller andet tidspunkt. For selv om det er hendes anden omgang "AllStars", og selv om hun også var vært på live-programmet "Varm på is", så er "garvet" ikke et ord, Lisbeth Østergaard vil sætte på Lisbeth Østergaard.

- Det er føles stadig meget nyt, og jeg har da også skullet vænne mig til at sige: "Hej, jeg hedder Lisbeth Østergaard, jeg er tv-underholdningsvært". Også fordi folk af og til har lidt svært ved at finde ud af, hvad man så laver, siger hun.
DB-IN: LISBETH OESTERGAARD
(En radionoerds sidespring)
Billedtekst: - Naar man staar ...
DB-IN: LISBETH OESTERGAARD (En radionoerds sidespring) Billedtekst: - Naar man staar ...
Foto: Christian Als/Polfoto

Underholdning med mening

Lisbeth Østergaard syntes oprindelig, at hele "AllStars"-idéen lød helt utroligt kedelig. "Korsang, helt ærligt!". Men så så hun andre landes versioner og hørte, hvor fantastisk korsang kan lyde. Det var også en tiltalende tanke, at pengepræmien går til velgørenhed.

- Jeg synes, det er så fedt, at det er musik, og at det er underholdning med mening. At det ikke bare slutter med noget konfetti i studiet. Selvfølgelig handler det også om reklamemarkedet og seertal, men der opstår for det første et ganske særligt fællesskab korene imellem - en lokalpatriotisme på den gode måde - og ud over det, så er der nogen, der får nogle penge at gøre godt med.

Faktisk er Lisbeth Øster-gaard så vild med programmet, at hun kan komme til at virke for begejstret på skærmen. I hvert fald konstaterede hun efter et gensyn med det første "AllStars"-program, at hun nok skulle skrue en anelse ned for smilet.

- Man kommer jo i en vis stemning, når man står i studiet og er tændt, og man selv er oppe at køre. Så kommer man nemt til at ligne sådan en Fontex-prinsesse, fordi man bare er så glad. Og det er jo ikke fordi, der er noget i vejen med at være glad, men lige i det program lignede jeg jo en, der havde spist lykkepiller til morgenmad, siger hun.

Egentlig havde Lisbeth Østergaard aldrig troet, at hun skulle være tv-vært. Især fordi det altid er rollen som radiovært, hun har smidt alt sit hjerteblod efter. Lige fra hun som halvstor teenager lavede ungdomsradio om menstruation og hash for Radio Silkeborg, til hun som voksen kvinde sprang fra stjernestatus som P3-vært til tjansen som nybygger på det nu hedengangne TV 2 radio.

- Radio er min virkelige lidenskab, og jeg savner at lave det. Selvfølgelig også fordi jeg ved, at det kan jeg. Så er det nemmere bare at nyde det. Men det er jo ikke ensbetydende med, at jeg ikke synes, det er pissesjovt at lave tv. Det er bare noget helt andet, siger hun og erkender, at arbejdslivet var helt optimalt, da hun for et par år siden kunne lave radio for TV 2 og samtidig prøve kræfter med tv-mediet.

For midt i al radio-lidenskaben er der jo også det der "pissesjove" tv og den magi, som opstår, når produceren tæller ned, og man pludselig er på. Og den respekt man føler, når man står der i sit smækre outfit og sin lækre makeup og ved, at det, der kommer ud på skærmen i tusinder af hjem, ikke bare er godt, fordi man selv er knaldgod vært. Men at det er resultatet af et helt holds benhårde arbejde.

- På sådan en produktion kan man jo ikke bare køre sit eget løb. Her må man løfte i flok, og det giver altså en helt speciel stemning, som man kan blive helt høj af, siger Lisbeth Østergaard, der stadig kæmper lidt med følelsen af, at det er alle de andre, der gør alt det hårde arbejde.

- Jeg møder jo bare op, får noget lækkert tøj på, går ind til makeuppen og stiller mig ind foran kameraerne. Jeg kan godt forstå, hvis nogle af de andre på holdet en gang imellem tænker: "Dit heldige røvhul".

Hun byder velkommen til "AllStars 2009" for sidste gang i slutningen af maj, og hendes kontrakt udløber i august. Så ligger alt åbent, selv om hun ikke er mæt af tv endnu.

- Men jeg har det sådan, at man kan lave underholdning i en periode, og så tror jeg, man skal lave noget andet. Jeg elsker det lige nu, men jeg kan ikke se mig selv i øjnene, hvis jeg om 10 år stadig står med glimmer på og siger: "Go’aften og velkommen til!". Så tror jeg, livet vil føles for tomt. Og så vil nogen sikkert spørge, om det er federe at sige: "Du lytter til P3, her kommer Britney Spears". Ja, det synes jeg faktisk. Jeg synes, tv er fantastisk. Det er her, jeg er nu, og jeg gør det fuldt ud. Men en dag vender jeg tilbage til radio.

Sidespring fra en radionørd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce