Se mig, lån mig

Udlånet er steget, og det skyldes bl.a at bøgerne serveres lidt bedre for lånerne. På Odense Centralbibliotek bruges to store borde til at vise bøgernes forsider.
Foto: Kim Rune

Se mig, lån mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye bøger og bedre formidling har betydet stigende biblioteksudlån i sommerferien på Fyn

Bogforsiden fortæller historien inden i - og jo bedre, den gør det og jo bedre, den ses, jo mere bliver den lånt. Også selvom det ikke har været regnvejr hele sommeren.

Det må være den lære, der kan udledes af sommerens udlånstal fra bibliotekerne i Odense og Svendborg.

På Odense Centralbibliotek har man oplevet en udlånsstigning på 20 procent - sammenlignet med sidste sommer, hvor det ellers var regnvejr og dermed læsevejr.
Udlånet er steget, og det skyldes blandt andet, at bøgerne serveres lidt bedre for lånerne.
Udlånet er steget, og det skyldes blandt andet, at bøgerne serveres lidt bedre for lånerne.
Foto: Kim Rune

Præsentationen vigtig

- Tallene beviser, at hvis vi sørger for at få de nyeste bøger på bordet så hurtigt som muligt og præsenterer dem med forsiden opad, så stiger lånertallet, lyder det tilfreds fra publikumschef Jytte Bræmer, Odense Centralbibliotek.

Samme vurdering har Nina Stentebjerg-Hansen, publikumchef på Svendborg Bibliotek.

Her er udlånstallet steget med syv procent i forhold til sommerferien sidste år.

- Inden sommerferien var vi hele vores romansamlingen igennem og kasserede de, der sjældent bliver udlånt. Det gav plads til at præsentere de nye bøger bedre og mere spændende - med forsiderne udad på en stor endevæg. Det gør, at lånerne går og græsser, siger Nina Stentebjerg-Hansen, hvis bibliotek og så gør meget ud af at lave emneudstillinger.

Nye bøger hurtigere

Odense Centralbibliotek har brugt tre millioner i 2007 og halvanden million kroner i 2008 på at købe helt nye bøger på dansk og engelsk - og få dem på hylderne meget hurtigt efter udgivelsen.

Før i tiden kunne der godt gå et par måneder, inden man som låner kunne gøre sig håb om at fragte den eftertragtede nye bog med hjem i sofaen.

- Sådan er det ikke i dag. Og hvis vi køber ad vore sædvanlige kanaler, så går der også kun 14-20 dage, inden bogen står til udlån, siger Jytte Bræmer, Odense Centralbibliotek.

Flere bøger på engelsk

Også udlånet af bøger på engelsk er steget markant i Odense - med ikke mindre end 130 procent i forhold til sidste år.

- Vi hørte tit fra lånerne, at "det gør ikke noget, hvis det er på engelsk". Derfor indkøbte vi sidste år 100 nye engelske og amerikanske romaner, som endnu ikke er oversat til dansk. siger Jytte Bræmer.

Også disse bøger er udstillet med forsiderne mod lånerne - på store stativer og påklistret mærkaterne "Bookaholics".

Ferie eller ej - lånerne kommer. Både i Odense og i Svendborg.

- Lånermønsteret har ændret sig i sommerferien. Før kom lånerne de første 14 dage af ferien. I år er de kommet i en jævn strøm hele juni og juli måned, siger Nina Stentebjerg-Hansen fra Svendborg Bibliotek.

Se mig, lån mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce