Jeppe Sand, skuespiller, instruktør, forstander i Ryslinge m.m., er til sin store overraskelse blevet kaldt til casting på to af TV2 Zulus kommende comedy-serier.

- Jeg blev ringet op af en caster. Den ene serie har noget med værnepligt at gøre. Det kunne være skægt, hvis jeg blev castet, fortæller Jeppe.

Fotografen nåede lige at fange Mikkel Bay Mortensen på vej ud efter teaterdirektør Jens August Willes fødselsdagsreception.

Mikkel kan lige så godt øve sig på at have travlt, for april bliver vanvittig.

- I øjeblikket øver jeg om dagen på "Dogville" her på teatret, og på mandag skal jeg begynde at rejse til København for om aftenen at øve på "Overload", fortæller den travle skuespiller.

"Dogville" har premiere den 4. maj, og samtidig med øvningen dér, skal Mikkel Bay Mortensen opføre "Overload" 15 gange om aftenen på Huset i Magstræde.

Odense Teater opførte "Overload" sidste år, og forestillingen handler pudsigt nok om stress.

Githa Lehrmann, der også skal være med i "Dogville", er netop kommet tilbage fra København, hvor hun er blevet færdig med at lave såkaldt synstolkning på filmen "Flaskepost fra P".

- Folk, der er meget dårligt seende, kan hente en app, og så kan de - når der ikke siges replikker i filmen - høre mig fortælle, hvad der sker på lærredet, fortæller Lehrmann, der har god erfaring med forfatter Jussi Adler-Olsens Carl Mørck-bøger. Hun har nemlig indtalt dem alle på lydbøger.

De to seneste år har Claus Riis Østergaard været forhindret i at være makker med Peder Dahlgaard på grund af USA-rejse eller filmarbejde.

Men søndag den 17. april er de to gamle venner klar til at svine Odense Teaters stampublikum til, når teatret præsenterer næste sæson.

- Selv vil jeg nu nok mene, at det er flere år siden, vi stoppede med at svine dem til, hævdede Dahlgaard i går ved Willes reception.

Forrige år var Dahlgaard alene på scenen, og sidste år fik han hjælp af Michael Grønnemose.

Østergaard tager i øvrigt til de sidste optagelser af krimi-tv-serien "Dicte" for at færdiggøre afsnit 10.

Østergaard spiller hovedpersonens chefredaktør.

Og så afslører han, at der måske kommer en ny sæson af "Norskov", hvor han spiller byens borgmester.

- Den var ellers blevet lagt ned, men nu er der åbnet - måske - for en sæson to, siger han.

Teatrets økonomidirektør Mette Sigaard kaldte i sin tale Jens August Wille for en popcorn-maskine.

- Han popper løs med ideer, og når man så tror, han er færdig, kommer der to-tre pop mere.

Af Bo Jepsen

Foto: Peter Leth-Larsen

Se flere billeder på Mitfyn.dk og Fyens.dk

  • Jepsen_Bo_(2015)_006

    Af:

    Jeg er menneskeredaktør på Fyens Stiftstidende, hvor jeg tager mig af navnestoffet. Jeg er først uddannet historiker fra Odense - hvilket jeg bruger, når jeg anmelder historiske bøger til kultursiderne - dernæst uddannet journalist fra Aarhus. Jeg er gift, bor i Næsby og har tre børn.