Sct. Hans Kirke, Carl Bloch og H.C. Andersen


Sct. Hans Kirke, Carl Bloch og H.C. Andersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sct. Hans Kirke, i Nørregade er grundlagt i 1300-tallet.

Der er tvivl om, hvilket år kirken er bygget. Den nævnes første gang i et bevaret skrift fra 1295.

En af kirkens kuriosa er en meterhøj pengeblok ved kor- trappens nordside. Den er formentlig fra 1600-tallet.

Det aktuelle kunstværk af datidens største danske kunstnernavn, Carl Heinrich Bloch, var en donation fra menigheden i forbindelse med kirkens restaurering i 1878-1880.

Carl Bloch (1834-1890) malede historiske og religiøse billeder, dog illustrerer hans tidlige værker det danske hverdagsliv.

Fra 1859 til 1866 arbejdede Bloch i Italien.

Odense har en Carl Blochs Vej og Århus en Carl Blochs Gade.

Sct. Hans Kirke er landskendt, fordi det var her, H.C. Andersen efter hjemmedåb i Hans Jensens Stræde blev fremstillet 2. påskedag 1805 af forældrene, skomagersvend Hans Christian Andersen og hustru Anne Marie Andersdatter.

Sct. Hans Kirkes våbenhus virker som entré til kirkebygningen, alligevel kan det lønne sig at standse op og betragte mindetavlen af træ for H.C. Andersen. Carl Bloch og H.C. Andersen er ikke alene samtidige, de var også gode bekendte. Bloch, der er 29 år yngre, har malet et portræt af digteren, og der findes et fotografi af Bloch og Andersen fra august 1868.

Tilmed har Blochs lillebror William været Andersens rejsefælle, og til en veninde skal den rejserutinerede digter engang have sagt om unge Bloch, at "den unge mand går mig på nerverne". Dermed er den historiske ring vist sluttet.

Sct. Hans Kirke, Carl Bloch og H.C. Andersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce