Scherfig stolt efter Bafta-uddeling

Lone Scherfig på den røde løber i London søndag aften
Foto: AP/Polfoto

Scherfig stolt efter Bafta-uddeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det var den rigtige film, der vandt, siger Lone Scherfig, hvis film måtte nøjes med en pris for bedste skuespillerinde ved søndages Bafta-uddeling i London.

Hendes film var nomineret til otte priser, men fik kun en enkelt ved søndagens Bafta-prisuddeling i London. Alligevel er den danske filminstruktør både glad og tilfreds.

- Jeg nød prisuddelingen meget. Det var så overdådigt, det væltede med filmstjerner overalt, og jeg er simpelthen så stolt over, at min film overhovedet kan være med i den sammenhæng. Om vi vinder eller ej, tager vi ikke så tungt, siger Lone Scherfig til Ritzau.

Selv om filmen hverken fik prisen for bedste film eller bedste instruktør, så har nomineringerne alligevel stor betydning kommercielt for filmen. Nomineringerne til Bafta og næste måneds Oscaruddeling har givet den ekstra medvind i biografer over hele verden. I England skal filmen om kort tid også udsendes på dvd i forbindelse med Mors Dag.

- Man kan sige, filmen får en vals mere på dansegulvet. Det er rigtig godt, for så er der flere, der kan finde den og se den. Især her i England er den ved at få en plads mellem de film, englænderne holder af og føler sig knyttet til, siger Lone Scherfig.

Det var krigsdramaet "The Hurt Locker", der vandt for bedste film og bedste instruktør, og det var ifølge Scherfig helt fortjent. Filmen, der snart får premiere i Danmark, var nemlig også hendes favorit.

- The Hurt Locker er en virkelig god film. Det er et eksempel på en film, som har haft svært ved at få en masse opmærksomhed, fordi den ikke har særligt kendte skuespillere, og fordi den er så nuanceret, som den er, siger Lone Scherfig og fortsætter:

- Og derfor er jeg rigtig glad for, at den får opmærksomhed nu. Jeg er meget glad på instruktøren og filmens vegne. Det var den rigtige film, der vandt. Den vandt også Golde Globe, og det vil slet ikke overraske mig, hvis den også vinder Oscars, siger Lone Scherfig.

Scherfig stolt efter Bafta-uddeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce